Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Javornický guláš z divokého kance

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 105 kJ /
1 459 kcal
Bílkoviny105,46 g
Tuky99,27 g
Vláknina10,10 g
Cholesterol 318 mg
Sodík 284 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy33,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do tlakového hrnce dáme sádlo, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme jí do žluta osmahnout. Krok 2: Přidáme maso nakrájené na kostky. Chvíli restujeme, dokud nám maso nepustí šťávu. Přidáme mletý kmín, nové koření, pepř, sůl, sladkou papriku, promícháme a zalijeme teplou vodou a přidáme masox. Krok 3: Uzavřené vaříme v tlakovém hrnci asi 40 minut doměkka. Krok 4: Na pánvičce uděláme s másla a mouky hnědou jíšku a uvařený guláš s ní zahustíme. Krok 5: Ještě 10 minut povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme. Krok 6: Guláš podáváme s knedlíkem.

TIP: Příprava guláše - otázky a odpovědi

Zveřejněno 1. 4. 2023

Poznámka autorky Jaromira18

Můžeme dát malinko chilli koření, nebo pálivé papriky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Javornický guláš z divokého kance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY55g

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Javornický guláš z divokého kance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY55g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dostal jsem kus kančího, z části jsem udělal tento guláš, už podle surovin jsem věděl, že bude výborný, to se taky vyplnilo. Skvělý. Přidal jsem si tam ještě pár kostiček špeku. Díky za recept. :-)

Anna Kocikova: Také jsme ho jedli dva dny a děda si moc pochutnal.:-K:-K:-K:-K

Jaromíra18: Jaruško,toho masa bylo o něco víc,tak byl guláš i druhý den:-8Po uležení opravdu bašta:-Q

Marie Svarcova: Moc ti děkuji.:-K:-K:-K

Anna Kocikova: Drahuško moc ti děkuji, hned bych se do tvého gulášku s chutí pustila.<3:yes::-K

Jaruško,měla jsem v mrazáku jeden balíček kančího a tak byl rychlý a dobrý oběd z papiňáku podle tebe:-Q:-KPřidala jsem navíc do základu na drobné kostičky nakrájený špek:-8

:-)<3:yes: gulášek z kančího je skvělý jen nedělám v tlakovém hrnci ale pomalu v troubě, Máš ho moc pěkný :yes::-K

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, sádlo, máslo, mouka hladká, kmín mletý, paprika sušená sladká, koření nové koření, pepř mletý, masox, sůl

Přidat fotografie receptu