Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké nejen povidlové koláčky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vladka321

Snadný

Doba přípravy 42 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 12 min + 30 minut v mrazáku

42 min (30 min příprava + 12 min tepelná úprava, + 30 minut v mrazáku)

Suroviny pro 18 kusů

18kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 686 kJ /
2 554 kcal
Bílkoviny49,56 g
Tuky119,72 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 322 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy315,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme všechny suroviny a vypracujeme těsto, které následně vytvarujeme a vložíme zabalené v potravinářské fólii do mrazáku. Krok 2: Po cca 30 minutách těsto vyjmeme a rozdělíme na dva díly. První díl, o velikosti 1/3 z celkového množství vložíme zpět do mrazáku. Krok 3: Druhý, větší díl rozválíme a následně vykrajujeme kolečka, která klademe na plech s pečicím papírem. Krok 4: Nebo je vkládáme do formiček (ve formičkách 100% nevyteče ani malinko náplně). Lze použít formičky muffinové, bábovičky apod. Pokud nemáme silikonové formičky, tak potřeme nebo vystříkáme muffinový plech olejem. Krok 5: Na vykrájená kolečka klademe ovocná povidla, tvarohovou náplň, ale i třeba nastrouhaná oslazená jablka. Lze požít i čerstvé ovoce s tvarohovou náplní. Jak kdo má rád. Náplně do formiček lze dát více. Formičky náplň krásně podrží. Především, když budeme mít vyvýšené kraje. Krok 6: Nyní vyndáme z mrazáku zbylé těsto a nastrouháme ho na připravené koláčky. Strouháme nahrubo. Pokud nemáme formičky je důležité dát více nastrouhané hmoty na kraje. Ovšem i tak někdy náplň vyteče. Formičky jsou jistota. Krok 7: Pečeme ve vyhřáté troubě do zrůžovění.
Elektrická trouba: 200 °C - 15 minut.
Horkovzduch: 180 °C - 12 minut.
Vždy se pro jistotu řídíme svou troubou. Krok 8: Po vychladnutí (ze silikonových formiček lze vyklopit už po třech minutách) koláčky vyklopíme. Posypeme moučkovým cukrem nebo ozdobíme dle své fantazie. Výborné jsou s krémem a ovocem. Krok 9: Pokud děláme koláčky s povidly, vydrží až čtyři dny a ještě krásně zkřehnou. Pokud koláčky hned nesníme, udržujeme je v chladu a krémy zdobíme až před podáváním.

TIP: Jak udělat domácí povidla

Zveřejněno 2. 4. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké nejen povidlové koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxYY0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké nejen povidlové koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxYY0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
vejce, olej slunečnicový, cukr krupice, mouka hladká, prášek do pečiva, kůra citronová, povidla švestková, náplň tvarohová, cukr moučkový, ovoce, krém

Přidat fotografie receptu