Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky od Veroniky (hned měkké)

Perníčky zpravidla zahajují velkolepé přípravy na adventní čas a Vánoce si bez nich umí představit málokdo. Vykrajování a pečení perníčků patří mezi oblíbené činnosti dětí a maminek a jedná se o nezapomenutelné okamžiky. Upečte si s námi perníčky i vy.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Virtuous0112

Středně náročný

Doba přípravy 157 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 7 min

157 min (150 min příprava + 7 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 227 kJ /
3 400 kcal
Bílkoviny75,72 g
Tuky66,79 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 3,75 g
Sůl0,95 g
Sacharidy618,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pracovní ploše promícháme prosátou mouku, cukr, sodu a koření. Krok 2: Do směsi uděláme důlek, který obložíme plátky Hery. Do důlku dáme vejce a med a všechny suroviny rukama zpracujeme na těsto. Můžeme také nechat pracovat robota. Krok 3: Těsto rozválíme na plát o tloušťce 3-5 mm, ze kterého vykrajujeme tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Ty potřeme rozšlehaným vejcem s kávovou lžičkou mléka. Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 7-9 minut dle velikosti perníčků. Krok 6: Prosátý cukr, bílek, škrob a citron dáme do misky a šleháme šlehačem na nejvyšší stupeň tak dlouho, dokud nezhoustne (asi 2 minuty). Pokud se nám zdá poleva příliš hustá, přidáme citron, pokud naopak příliš tekutá, přidáme cukr. Krok 7: Nejdříve vyšleháme polevu na linky (viz Poznámka), odebereme část do sáčku a ze zbytku naředěním připravíme polevu na plochy. Krok 8: Hotovou polevu přendáme do zdobicího sáčku se špičkou o průměru dírky 1 mm, nebo s ustřiženým rožkem. Krok 9: Perníčky zdobíme dle předlohy nebo podle fantazie. Polevu necháme zaschnout a perníčky skladujeme v chladu v uzavřené dóze

TIP: Jak vyrobit perníkový věnec?

Zveřejněno 8. 4. 2023

Poznámka autorky Virtuous0112

- Poleva na linky

Poleva je správně vyšlehaná, pokud „drží špičky“. To znamená že na metlách šlehače zůstávají špičky polevy, které nestékají.

- Poleva na plochy

Taková poleva je stále trochu tekutá. Pokud do ní párátkem nakreslíte linku, mělo by to být vidět, ale do minuty by měl obrázek zmizet a poleva stéct v hladkou ucelenou hladinu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníčky od Veroniky (hned měkké)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRqZP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníčky od Veroniky (hned měkké)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRqZP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med, vejce, mléko, cukr moučkový, bílek, škrob bramborový, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu