Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzené maso po horňansku

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 970 kJ /
2 622 kcal
Bílkoviny139,47 g
Tuky126,69 g
Vláknina47,55 g
Cholesterol 357 mg
Sodík 10,45 g
Sůl25,20 g
Sacharidy208,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzenou krkovici uvaříme téměř doměkka. Vyjmeme ji a nakrájíme na porce. Krok 2: Brambory oloupeme a omyjeme, nakrájíme na větší kusy, osolíme a opečeme s cibulí a kmínem na polovině sádla. Krok 3: Zbytkem sádla vymastíme pekáč, na dno naskládáme polovinu zelí, potom vrstvu brambor, uzené maso, zelí a brambory. Krok 4: Polijeme trochou vývaru z uzeného masa a přikryté pečeme v troubě. Krok 5: Po změknutí odkryjeme a zalijeme kysanou smetanou a dopečeme.

TIP: Nejlepší jídla z jednoho pekáčku

Zveřejněno 8. 4. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené maso po horňansku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY5xg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené maso po horňansku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY5xg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Marie Svarcova: Maruško, moc děkuji. :-K

:-)<3:yes::yes: Recept i foto se mi líbí.

Hmmm, to by mohlo být dobré… 😋👌

Suroviny:
krkovice uzená, zelí kysané, brambory, cibule, sádlo, smetana kysaná, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu