Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 232 kJ / 294 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,54 g |
Tuky | 8,45 g |
Vláknina | 18,75 g |
Cholesterol | 23 mg |
Sodík | 173 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 35,87 g |
Postup přípravy
Rozpustíme lžíci másla a lehce zpěníme cibuli. Krok 2: Přidáme mrkev a chvíli restujeme.
Po krátkém orestování podlijeme do cca poloviny vodou nebo vývarem. Krok 3: Dusíme cca 8-10 minut a zaprášíme moukou.
Dle hustoty přidáme vývar a provaříme.
Před koncem dáme hrášek. Krok 4: Dochutíme šťávou, solí nebo cukrem dle chuti a přidáme lžičku másla. Krok 5: Podáváme s vařenými bramborami.
Zveřejněno 12. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslová mrkev s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6q8P
Moje poznámka
Máslová mrkev s hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6q8P
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 19 minutami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 29 sekundami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 14 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 17 hodinami
Suroviny:
mrkev,
cibule,
hrášek mražený,
máslo,
máslo,
mouka hladká,
vývar zeleninový,
sůl,
šťáva citronová,
cukr
Komentáře (2)