Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórkovo hráškové knedlíčky v kari omáčce

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 866 kJ /
1 402 kcal
Bílkoviny51,47 g
Tuky38,69 g
Vláknina33,21 g
Cholesterol 47 mg
Sodík 5,52 g
Sůl8,98 g
Sacharidy197,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve začneme připravovat knedlíčky. Rozehřejeme pánev, dáme olej a orestujeme pórek nakrájený na kolečka do zezlátnutí. Vmícháme propláchnutý a okapaný hrášek a ještě minutu restujeme. Odstavíme a necháme vychladnout. Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme olej a zesklovatíme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přidáme kari pastu a necháme rozvonět. Přidáme oloupané omyté brambory nakrájené na kostičky, 100 g jogurtu a zalijeme cca 600 ml vody. Krok 3: Mírně osolíme a pod poklicí na sníženém stupni tepla uvaříme brambory do poloměkka, poté vmícháme očištěné a nasekané listy kapusty nebo kadeřávku (měla jsem z mrazáku). Krok 4: Na knedlíčky přidáme do vychladlé pórkové směsi část nasekaného koriandru, promícháme s moukou se sodou, špetkou soli, muškátového květu a jogurtem. Krok 5: Ze směsi vlhkýma rukama vytvoříme 8 knedlíčků Ø 6 cm, které opatrně a rovnoměrně rozložíme do omáčky. Zakryjeme poklicí a vaříme 15-20 minut dokud knedlíčky nenabudou a nebudou měkké. Krok 6: Knedlíčky vyndáme do misek a omáčku teprve nyní dochutíme 1 lžící rybí a 2 lžícemi sójové omáčky. Krok 7: Podáváme posypané nasekaným koriandrem s klínky limety nebo citronu na pokapání, podle chuti i chilli.

TIP: Kurkuma a kari v naší kuchyni

Zveřejněno 13. 4. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Kari pastu lze jednoduše připravit z tohoto koření:

Na jedno vaření stačí :1/2 lžičky sušených drcených chilli, 1/2 lžičky sušeného česneku, 1 lžička kurkumy, 1 lžička šťávy limetky nebo citronu, 1/2 lžičky sušeného galganu a 1/2 sušeného zázvoru (nebo 1 lžička samotného zázvoru). Chilli papričky namočíme předem do limetkové šťávy, aby nasákly. Poté je dáme spolu s kořením do hmoždíře nebo misky, přidáme maličko oleje a utřete do pasty. Je to rychlé a je lepší vždy čerstvá.

Knedlíčky se hodí i uvařit v ubrousku v páře k pečenému masu nebo guláši.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkovo hráškové knedlíčky v kari omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L98ZA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkovo hráškové knedlíčky v kari omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L98ZA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

zdenka.s: :-) Zdeničko děkuji za milý komentář - je to jednoduché ale napsala jsem to tak, aby to zvládl snad uvařit každý ;-) indická kuchyně je velmi zdravá, dobrá a voňavá a po té spoustě svátečních dobrot je potřeba trochu odlehčení. :-D Krásný den :-K

Marie Svarcova: Maruško ,to musí být SYMFONIE chutí , spojení samých dobrých surovin ,dala bych si ,leč znám své limity :-) já prostě zůstala doslova s otevřenou pusou :-O

Suroviny:
olej, pórek, hrášek mražený, koriandr, mouka hladká, soda jedlá, jogurt řecký, sůl, květ muškátový, olej, cibule červená, pasta kari, brambory, sůl, jogurt, kapusta, omáčka sojová, omáčka rybí, koriandr čerstvý, chilli

Přidat fotografie receptu