Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto z pánve s vepřovým masem

Toto jídlo u nás zdomácnělo v trochu jiné podobě než v rodné Itálii a díky tomu, že je chuťově dobré, lehce stravitelné a vhodné i pro děti je velmi oblíbené. Navíc je jednoduché na přípravu a zvládne ho i naprostý začátečník.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 689 kJ /
1 838 kcal
Bílkoviny90,68 g
Tuky56,17 g
Vláknina10,95 g
Cholesterol 182 mg
Sodík 219 mg
Sůl0,43 g
Sacharidy218,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli. Krok 2: Když je cibule dozlatova, přidáme na malé kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Krok 3: Přidáme nakrájené papriky, mletou uzenou papriku, propláchnutou rýži a ještě osolíme. Krok 4: Chvíli restujeme za stálého míchání a pak podlijeme vínem a vývarem nebo vodou. Krok 5: Vaříme za častého míchání a ke konci přidáme mražený hrášek. Krok 6: Na talíři posypeme strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

TIP: Strouhaný sýr v kuchyni vylepší mnoho pokrmů

Zveřejněno 24. 4. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z pánve s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r1vY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z pánve s vepřovým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r1vY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
sádlo, cibule, krkovice vepřová, sůl, pepř, paprika sušená uzená, paprika, hrášek, rýže, víno bílé, vývar masový, sýr strouhaný, petrželka

Přidat fotografie receptu