Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá ovesná kaše

Připravte si rychlou snídani z ovesných vloček a mléka. Přizpůsobit ji můžete podle vlastních chutí, kaši lze osladit medem a ozdobit ovocem či oříšky, nebo podávat naslano dochucenou sýrem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veda_prochazi_zaludkem veda_prochazi_zaludkem

Snadný

Doba přípravy 12 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 7 min

12 min (5 min příprava + 7 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 340 kJ /
320 kcal
Bílkoviny15,10 g
Tuky7,15 g
Vláknina5,30 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy46,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci smícháme ovesné vločky s mlékem. Krok 2: Za stálého míchání vaříme na mírném ohni. Krok 3: Kaši vaříme do námi požadované konzistence. Krok 4: Kaši přelijeme na talíř a dozdobíme oříšky či ovocem dle chuti. Je dobré přidat med, kaše sama o sobě sladká není. Můžeme vyzkoušet i slanou variantu, například se sýrem.

TIP: Jak uvařit ovesnou kaši

Zveřejněno 25. 4. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá ovesná kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBNGW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá ovesná kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBNGW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

MarcelaPa: laktaza je fajn, ale jen na jednorázovou dietní chybu. Jinak 3 měsíce přísně lactose free dietu a pak pomalu zkoušet, většinou to funguje. Na mléčné výrobky inzerované jako lactose free bych se nespoléhala, technologie není stoprocentně spolehlivá. Pokud bys chtěla vědět víc pošli SZ.:-K

magdalenka: díky za informaci o enzymu v lékárně, nevěděla jsem to, půjdu si ho koupit, protože trpím intolerancí na laktózu.

Na šťastie, v lekárni už dostať enzým Laktazan a ľudia s intoleranciou si môžu vydýchnuť a dopriať veci, ktoré si predtým museli odrieknuť. Aj sortiment bezlaktózových mliečnych výrobkov je lepší, ako predtým.

Tomuto receptu se mnozí lidé vyhnou obloukem, ale nejen proto, že by neměli rádi ovesnou kaši. Mohou mít intoleranci laktózy. Co to znamená? :-O Takovíto lidé nemají dostatek enzymu laktázy, který štěpí hlavní složku mléka - laktózu. Po požití většího množství mléčných výrobků pak mohou trpět zažívacími potížemi, jako je např. plynatost.
A jaký je rozdíl mezi intolerancí a alergií? Alergie je onemocnění, kdy naše tělo na vcelku neškodnou látku reaguje agresivně. Následky styku s takovouto látkou se projevují různě - od vyrážky až po stavy, kdy může být člověk ohrožen na životě. :-(( Tohle u intolerance nehrozí - znamená to jen to, že si naše tělo neužije jídlo tak, jak by mohlo a většinou to skončí na záchodě o něco dřív. :-D

Suroviny:
vločky ovesné jemné, mléko, med, oříšky, ovoce

Přidat fotografie receptu