Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazole na uzeném vepřovém boku a rajčatech

Fazole se řadí mezi nejčastěji se vyskytující luštěniny u nás. Pokrmy z nich jsou výživné a zpravidla "chlapské". Tato verze přípravy bílých fazolí zahrnuje také rajčata a uzený bok. S čerstvým chlebem a volským okem máte raz dva hotovou večeři.

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 936 kJ /
702 kcal
Bílkoviny24,13 g
Tuky57,34 g
Vláknina11,83 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 1,31 g
Sůl3,00 g
Sacharidy19,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata nakrájíme na drobné kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na drobné kostičky nakrájíme i uzený bok. Krok 2: Do kastrolu na rozehřátý olej dáme bok a necháme opékat 3 minuty.
Přidáme cibuli, promícháme a na slabém plameni opékáme ještě 5 minut. Krok 3: Podlijeme trochou vody, přidáme rajčata, přiklopíme pokličkou a dusíme dalších 5 minut. Krok 4: Poté přidáme fazole s nálevem, česnek a koření. Zamícháme a na větším varu necháme odvařit skoro všechnu tekutinu.
Podle potřeby dochutíme. Krok 5: Podáváme s plátkem vařeného uzeného masa, volským okem a čerstvým chlebem.

TIP: Návod na přípravu uzeného masa

Zveřejněno 25. 4. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Uzený bůček můžeme nahradit nožkou dobré domácí klobásy a pikantnější fazole fazolemi v rajčatové omáčce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazole na uzeném vepřovém boku a rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr1lJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazole na uzeném vepřovém boku a rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr1lJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Děkuji Maruško:-KPochvala mě moc potěšila:-8

:-)<3:yes::yes: Také u nás velmi oblíbené, dobře jsi navařila a krásné foto:-K

Suroviny:
fazole červené v chilli, rajče celé loupané, bok uzený, cibule, olej, česnek granulovaný, koření provensálské, voda, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu