Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionová tikka masala

Chutná a vydatná jídla nemusí nutně vždy obsahovat maso. Vyzkoušejte tuto vegetariánskou verzi tikka masaly s opečenými žampiony. Celý dům vám rozvoní exotické koření a vy se tak můžete přenést až do Indie.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min + doba marinování

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava, + doba marinování)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 773 kJ /
663 kcal
Bílkoviny14,87 g
Tuky44,02 g
Vláknina21,61 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy43,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky nebo šestiny, podle velikosti a dáme do misky. Přidáme vše na marinádu, promícháme a necháme cca 30 minut marinovat. Zatím rozehřejeme troubu na
220 °C. Krok 2: Poté žampiony rozložíme na pekáčku vystlaném pečicím papírem a pečeme 10 minut. Můžeme opékat i na pánvi, ale přidáme maličko másla. Opečené žampiony dáme stranou. Krok 3: V hluboké pánvi necháme na oleji rozvonět římský kmín a chilli papričku. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a restujeme doměkka. Přidáme pastu a nakrájená rajčata, mletý koriandr a promícháme, můžeme dle potřeby podlít 2 lžícemi vody. Dusíme zakryté cca 10 minut. Krok 4: Po asi 10 minutách přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Ponorným mixérem rozmixujeme dohladka, vložíme opečené žampiony, necháme prohřát. Krok 5: V misce při servírování poházíme lístky čerstvého koriandru, podáváme s indickým chlebem nebo s rýží.

TIP: Různé druhy oblíbených, nejen chlebových placek

Zveřejněno 17. 5. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Zázvorovo-česneková pasta: Zázvor i česnek oloupeme, pokrájíme na menší kousky a v mixeru spolu s trochou oleje a soli rozmixujeme. Ve skleničce vydrží v chladu několik týdnů. Množství určíme dle chuti a potřeby

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová tikka masala

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6OAV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová tikka masala

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6OAV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Lucie1001: :-) moc děkuji za milý komentář, domácí rajčata jsou úplně jiné chuti i vůně (už rostou a těším se na ně):-K Přeji krásný den

Výborný recept. Jen rajčata ještě nejsou úplně ideální chuti, tak jsem trochu dosladila. V létě z domácích to bude pecka.

houba: Děkuji za komentáře a přeji hezký den :-K

Včera jsem si odložila porci na dnes. Recept je fakt skvělý, krome toho, ja ty asijske mám velmi ráda

Marie Svarcova: Noooo, tak to nemyslis vazne!!? Myslim, ze nejen ja, mame radi tvoje recepty, ne kazdy bude jen tak lovit na netu. Ja ty rc znam a presto jsem rada, kdyz ho tady od tebe objevím. Ale kuchar kamarad by zaslouzil. Opsat recept do posledniho gramu a pustit ho do sveta, to se nedela!!! Misu Samant jiste nemusis znat, ale kdyz zadas Google, je tam tikka nekolikrat, tak se nekdy treba podivej. A na kuchare nedej! A vař a pridavej dal, i ja se tesim!!! :-)

mika59: Některé ty recepty mi přinesl syn, protože chtěl, abych mu to uvařila, Některí mi poslaly nebo daly kamarádky když jsem něco sháněla a po původu jsem nepátrala. Mám čím dál větší dojem, že spíš tady už vadím já :-K:-K:-K Měj se super

mika59: :-)Miládko pokud se díváš na mé recepty tak určitě víš, že pokud vím odkud ten recept pochází tak to tam píši ale o Misu Samant jsem neměla ani tušení ani důvod jí hledat, toho kuchaře neznám . :-K Měj se moc hezky

Je pravda, že to, co tady bylo kdysi normální a přidání odkazu nebo připsání, že je to inspirace receptu už nefunguje. Tím nemám nic proti autorce, ale je to tak.

houba: OK , hezký zbytek večera :-K

Marie Svarcova: :) komunikacní šum!!! Ja te jen v prvnim komentu upozornila, ze rc je doslova opsany z toho blogu Michaely Samant. a za by i ona byla jiste rada, kdyby to bylo u rc uvedeno, odkud recept je. Nic vic!! Rc je krasny, chutny a je dobre ze tady je!! Fotka je jasne moje, k veceri jsem mela, ale ne moc povedena. Nebyl cas na kreace, snad priste!! Sezenu si tu zelenou chili a taky dam na mrazak, at mam. Ale chutove je zelene tabasco moc dobre.
Jeste mam na zitra k obedu! :-)

houba: Hledala jsem Misu Samant - fakt jsem to nikdy neviděla, myslela jsem, že ta fotka je tvoje , nevím tedy o co jde ale můžeš ten recept nechat smazat.

Marie Svarcova: Marusko, na prvni dobrou na Googlu www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Michaela+Samant

Ozzyas: To neni polívka a nevidim zadny negat komentar. Jen upozorneni.

houba: :-) Děkuji za přiloženou krásnou fotku :yes::-K

Ozzyas: :-)Moc děkuji za milý komentář, jsem ráda, že chutnalo a přeji krásný a pohodový večer.:-K

Právě vyzkoušeno. Polévka super. Negativní komentáře nečtěte. To píší hlupáci co se nudí a myslí si že umí vše nejlépe. U nás doma chutnalo manželce a dokonce i rozežraným a vybíravým dětem.:-K<3:-):-*:-D;-):-)

houba: Neznám ji ani jsem o ní nikdy neslyšela ani jsem ji na Googlu nenašla o to víc mě to mrzí. :-K

Marie Svarcova: Ale to s tim nesouvisi. Ja nemam potrebu mit nejaky blog, nebo nekam pridavat recepty, jen obcas a davala jsem na Labuznika. Nemam cas se blogu venovat. Jasne i ja mam najite recepty, ale urcite je neopisuju, napisu az uvarim podle sveho. Ale je to jedno. Jen mi prislo Misi Samant lito. Jeji recepty mam rada, pridava i foto postup , da si s tim praci a pak to nekdo opraskne a prezentuje to jako svoje.

houba: aha tak proto ty dáváš na Fb jen fotky bez receptů , představ si ale, že hodně lidí vaří stejná jídla podla tradičního receptu - určitě mu to vyřídím, děkuji za upozornění.:-K

Marie Svarcova: V tom pripade ho opsal ten kuchar? Nelíbí se mi to. Jasne se recepty lovi z internetu, le proc nepriznat odkud je? Tenhle je jasne opsany.

houba: :-)děkuji za komentář, recept mám od kamaráda mého syna, který má kamaráda kuchaře v indické restauraci kam ráda celá parta chodí. :-K hezký večer

Ano, vyborny recept, kteremu bych pridala odkaz, odkud ho mas. Misu Samant by to jiste potesilo.
akochutimasala.blogspot.com/2016/04/sampinonova-tikka-masala.html#more
Dneska jsem opet uvarila, mam indicka jidla moc ráda.

Lucie1001: :-) děkuji za komentář, pastu si můžete udělat podle vlastní chuti a když není čas tak rozmačkám česnek a nastrouhám zázvor - je to skvělé. Mám ráda tuto kuchyni protože je nejen zdravá ale i chutná a voňavá - téměř každý recept se dá dělat s masem i bez masa dle volby a vždy je to dobré. :-K Hezký večer

Ráda bych recept vyzkoušela. Jen se chci zeptat, do pasty se dává zazvor a cesnek v poměru 1:1? Děkuji za odpověď.

Suroviny:
žampióny, jogurt bílý, kurkuma, chilli, koření tandoori masalo, olej olivový, římský kmín mletý, koriandr sušený, chilli paprika čerstvá, cibule červená, rajče, mléko kokosové, sůl, koriandr čerstvý

Přidat fotografie receptu