Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka s fazolemi

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Pokud není čas nebo chuť vařit složitější jídlo, přijde vhod výborná sytá polévka. Zeleninový základ, který dodá chuť a k němu živinami bohaté fazole. Spolu s krajícem vypečeného chleba nebo zlatavou houskou vznikne skvělý výsledný pokrm.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 211 kJ /
528 kcal
Bílkoviny14,85 g
Tuky31,68 g
Vláknina12,61 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 78 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy41,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řapíkatý celer oloupeme. Mrkev, celer, petržel a celerovou bulvu pokrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek nasekáme nadrobno. Krok 2: Na oleji s máslem orestujeme cibuli, přidáme mrkev, celer, petržel, řapíkatý celer. Vše společně orestujeme. Krok 3: Přidáme nasekaný česnek, zaprášíme moukou, opražíme, přidáme protlak a promícháme. Zalijeme vývarem, přidáme bylinky. Do uzavíratelného sítka vložíme nové koření, bobkový list a kuličky pepře.
Osolíme, opepříme a povaříme alespoň 15 minut. Krok 4: Z polévky vyjmeme libeček a sítko s kořením. Přidáme přecezené fazole z konzervy a ještě prohřejeme.

TIP: Zeleninové polévky

Zveřejněno 26. 5. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpvGZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpvGZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, olej, máslo, mouka hladká, mrkev, petržel, celer, bulva celerová, česnek, protlak rajčatový, sůl, pepř, sušená bazalka, majoránka, libeček, koření nové koření, pepř černý, bobkový list, fazole červené, vývar masový

Přidat fotografie receptu