Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 738 kJ / 654 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,16 g |
Tuky | 29,04 g |
Vláknina | 31,14 g |
Cholesterol | 95 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,12 g |
Sacharidy | 27,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, osolíme, opepříme a promícháme se lžící bílého jogurtu. Takto upravené maso je křehké, šťavnaté, nevysuší se a je velmi dobré. Dáme zatím stranou.
Krok 2: Domácí těstoviny uvaříme na skus a nebo jak jsme zvyklí (na domácí čerstvé používám semolinovou mouku 100 g na 1 vejce a špetku soli). Koupené těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
Krok 3: Čerstvou zeleninu omyjeme, papriky zbavíme semeníků i žilek a nakrájíme na proužky, řapík lehce oškrábeme a nakrájíme na proužky, rajčátka přepůlíme. Nakládaná sušená rajčata nakrájíme také na proužky a 1 lžíci oleje dáme do hluboké pánve.
Krok 4: Pánev rozehřejeme, přidáme lžíci olivového oleje a maso ze všech stran opečeme. Přidáme připravenou zeleninu, promícháme a 2 minuty restujeme. Zakápneme balzamikovým krémem, druh i množství dáme podle chuti.
Krok 5: Nakonec přihodíme nasekané lístky máty a kolečka oliv. Promícháme s uvařenými těstovinami, na talířích posypeme strouhaným parmezánem a dozdobíme lístky máty.
Zveřejněno 27. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pappardelle s krůtím masem a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER85Y
Moje poznámka
Pappardelle s krůtím masem a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER85Y
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 11 minutami
Plněné ořechy
Handour před 22 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 47 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 55 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Suroviny:
pappardelle,
prsa krůtí,
jogurt bílý,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový,
rajče,
celer,
kapie červená,
paprika čerstvá žlutá,
rajče sušené,
rajče cherry,
chilli paprika čerstvá,
krém balsamico,
máta čerstvá,
olivy,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře (4)