Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jedlé dárky I. Domácí "lančmít"

Lunchmeat lidově "lančmít“ je klasika do kempu i na rychlou všední večeři. Domácí verze z kvalitních surovin chutná lépe než produkty, které lze koupit hotové v obchodě. Základem je dobré vychucení, trvanlivost pak podpoříme správnou konzervací.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 180 min

200 min (20 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 895 kJ /
4 516 kcal
Bílkoviny346,62 g
Tuky340,52 g
Vláknina10,17 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 13,13 g
Sůl27,00 g
Sacharidy12,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, bůček zbavíme kůže a vykostíme. Kůži a kosti dáme vařit na vývar.
Všechno maso nakrájíme na kostky a najemno nameleme do mísy, důkladně promícháme a promneme s oběma druhy soli. Přidáme pepř a dáme do chladu.
Hotový vývar scedíme a necháme zchladnout. Krok 2: Pokud chceme, maso ještě dochutíme.
Zalijeme zredukovaným vychladlým vývarem a opět dobře promícháme.
Uložíme na 12 hodin do chladu. Poté naplníme do čistých, rovných (bez zúženého okraje) sklenic cca 2 cm pod okraj. Očistíme vršek sklenic a zavíčkujeme. Krok 3: Zavíčkovaná sklenice narovnáme do zavařovacího hrnce. Zalijeme vodu do poloviny sklenic a přivedeme k varu. Když je na
teploměru v poklici 100 ° C snížíme teplotu na cca 55 °C a zavařujeme 2 hodiny. Krok 4: Poté sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a druhý den zavaříme stejným způsobem znovu po dobu 1 hodiny. Vychladlé označíme a uskladníme.
Takto zavařené vydrží 1 rok. Krok 5: Studený výrobek lze z rovné sklenice snadno vyjmout vcelku. Můžeme nakrájet na kolečka, opéct nebo obalit v trojobalu. Podávat lze s chlebem nebo různě upraveným bramborem či se salátem.

TIP: Jak zavařit maso

Zveřejněno 31. 5. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Dělám takové jedlé dárky už hodně let pro děti, vnoučata i přátele. Zavařuji samotné maso, lančmít, krůtí maso s vejci nebo paštiky už 50 let ještě když byly domácí zabíjačky. Hodí se do dárkového koše i třeba jen samostatné na dovolenou nebo když není čas na vaření. Vepřové maso i krůtí s vejci už na Top je od jiných kuchařek, Lančmít je trochu jiný, tak snad nevadí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jedlé dárky I. Domácí "lančmít"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZOJ9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jedlé dárky I. Domácí "lančmít"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZOJ9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Dobrý den, náhodou, nespletla jste se s teplotou? 55 je docela málo, já to měla na 70 a všechny sklenice se mi do týdne zkazily 😟

Zdenka1: :-) moc děkuji za vyzkoušení i komentář :-K přeji příjemný večer

Vyzkoušeno a musím pochválit. Recept je vynikající a moc za něj děkuji.<3<3<3:-K:-K:-K

mika59: :-) moc děkuji za komentář a přeji krásný zbytek dne :-K

Majkaa: dík za komentář ale už tady je :-K hezký den

...a co takhle dát tady ještě recept na paštiku<3

Tohle je moc fajn a líbí se mi to:yes::yes::yes:

Zdenka1: :-)děkuji za komentář a přeji ať chutnají ;-) Hezký večer

To vypadá zajímavě. Kupované konzervy jsou nepoživatelné a mít v komoře vlastní kvalitní výrobek mě velmi láká.<3<3<3

Anna Kocikova: :-)máš pravdu, děkuji za komentář a přeji pohodový a hezký večer :-K

Jedlé dárky se vyrábějí i u nás:-KI lančmít je dobrá volba, která ještě nikdy nikoho nezklamala:yes:

zdenka.s: :-) Zdeničko, moc děkuji za komentář a hlavně za to, že jsi se ozvala :-K Odpočiň si a hezký zbytek dne:-K

Marie Svarcova:teda ,Maruško, takovýhle dárek by mi udělal velikou radost,to mi věř :-):-):-) už je v oblíbených :-K:-K
Jsem absolutně vyřízená 8-( ,Ty víš. . .

Suroviny:
plec vepřová, bůček, sůl, rychlosůl, pepř mletý, vývar masový, česnek sušený, koření paprika maďarská

Přidat fotografie receptu