Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvovo - kukuřičná polévka s pažitkou

Polévka je výborným základem do hladového žaludku. Rozvoněná mrkev na másle dodá polévce nasládlou chuť, které sekunduje kukuřice. Libeček dodá na aromatu a smetana se žloutkem celé dílo skvěle zjemní. Dobrou chuť!

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 195 kJ /
525 kcal
Bílkoviny13,73 g
Tuky38,06 g
Vláknina6,25 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 107 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy29,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme v kutru rozsekanou mrkev a zrníčka z kukuřice. Krok 2: Orestujeme, zasypeme moukou, opražíme a zalijeme vývarem. Přidáme sůl a libeček. Krok 3: Povaříme a nakonec vlijeme smetanu smíchanou se žloutkem. Odstavíme a už nevaříme. Krok 4: Nakonec ještě přidáme nasekanou pažitku.

TIP: Desatero: Pažitka - využití v kuchyni a pěstování

Zveřejněno 2. 6. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvovo - kukuřičná polévka s pažitkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2Vx3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvovo - kukuřičná polévka s pažitkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2Vx3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes: něco mi to připomíná;-) :yes, určitě moc dobrá :-K

Suroviny:
máslo, mouka hladká, cibule, mrkev, kukuřice, vývar masový, libeček, sůl, smetana, žloutek, pažitka

Přidat fotografie receptu