Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemná hrachová kaše s pečenou zeleninou

Hrachová kaše nemá moc příznivců. Ale i proto, že hrách má pozitivní účinky na růst a kvalitu našich vlasů, bychom ho měli vzít na milost. Třeba touto velmi jemnou kaší s porcí barevné zeleniny.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 414 kJ /
1 294 kcal
Bílkoviny67,46 g
Tuky32,82 g
Vláknina44,92 g
Cholesterol 89 mg
Sodík 210 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy160,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Krok 2: Vložíme do pekáčku, zakápneme olivovým olejem, osolíme a promícháme. Přidáme snítku oregana a pečeme na 180 °C cca 30 minut. Krok 3: Hrách uvaříme podle návodu na obalu. Krok 4: Slijeme vodu a do horkého hrachu přidáme kousky másla, osolíme a rozmixujeme na jemnou kaši. Vmícháme creme fraiche a dochutíme pepřem. Krok 5: Na talíře rozdělíme hrachovou kaši, na ni rozdělíme pečenou zeleninu a doplníme cibulkovou natí.

TIP: Jak uchovat zeleninu čerstvou

Zveřejněno 6. 6. 2023

Poznámka autorky maris

Zeleninu můžeme kombinovat podle vlastní chuti a možností.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná hrachová kaše s pečenou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yQOv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná hrachová kaše s pečenou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yQOv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Eja57: Mám radost, děkuju;-):-K:-K

Moc dobre to bylo. Já s hrachovou kaší jsem nikdy neměla problém ale tahle je moooc dobrá:-K

Nikolka882: :yes::-K

maris: chutnalo moc, redkvicky i kedlubny byly z vlastni zahradky, takze se vse pekne seslo. Cocka fungovala skvele, ale uz se tesim i na hrachovku (priste) 😉 ...Super napad na jarni lehke jidlo🙏🙏

Nikolko, moc děkuji za fotku :-K, doufám, že vám chutnalo, protože se " jí i očima", tak podle fotky určitě. Krásné to máš;-):-)

:-)<3:yes::yes: taková kaše by chutnala i mně :-K

RubyRom: děkuji:-K mám ještě v dobré paměti takovou zvláštní hmotu, které kdysi ve školní jídelně říkali hrachová kaše a díky které jsem se jí celý život vyhýbala,:-D ale musím přiznat, že takhle udělaná byla moc dobrá, vzala jsem ji na milost a určitě zase brzy udělám;-):-)

Moc pěkné a určitě moc dobré :-K:yes::yes:

Suroviny:
hrách žlutý, mrkev, kedlubna, cibule, ředkvičky, máslo, crème frâiche, olej olivový, pepř bílý mletý, koření oregáno, sůl, nať cibulková

Přidat fotografie receptu