Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka s bílými fazolemi, klobásou a sušenými hříbky

Luštěninová polévka je ideální jídlo na zasycení. Můžeme ji připravit směle i místo lehkého oběda, k večeři nebo jako vydatný přesnídávkový pokrm. S krajícem dobrého chleba nebo čerstvým bílým pečivem bude stačit i náročnému strávnikovi.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 litr

1litr

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 030 kJ /
485 kcal
Bílkoviny6,87 g
Tuky31,36 g
Vláknina10,94 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy40,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistíme zeleninu. Cibuli nasekáme na kostičky, mrkev nakrájíme na kolečka, celer a brambory na malé hranolky. Česnek oloupeme, rozmáčkneme plochou nože a nasekáme. Klobásu nakrájíme na kolečka. Sušené hříbky můžeme předem namočit. Krok 2: Do rozehřátého hrnce dáme zesklovatět cibuli. K cibuli přidáme klobásu a postupně mrkev i česnek. Restujeme za stálého míchání do barvy. Zalijeme 1,5 litrem vody. Přidáme celer, houby a brambory. Přivedeme k varu a na sníženém stupni tepla vaříme do částečného změknutí zeleniny. Krok 3: Mezitím než se zelenina povaří, připravíme bokem na pánvi jíšku. Na sádle restujeme mouku dokud nezačne zlátnout. Odstavíme a rychle vmícháme obě papriky. Jíšku osolíme a přesuneme do polévky. Promícháme a povaříme. Krok 4: Přes cedník slijeme a propláchneme fazole, vložíme prohřát a polévku odstavíme. Dochutíme
dle potřeby solí, pepřem, přidáme čerstvé bylinky a ihned podáváme.

TIP: Vydatné luštěninové polévky

Zveřejněno 19. 6. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Použila jsem recept ze sešitu po babičce ale místo suchých fazolí jsem dala konzervované a klobásu koupenou místo domácí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka s bílými fazolemi, klobásou a sušenými hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Xk9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka s bílými fazolemi, klobásou a sušenými hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Xk9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Marie Svarcova: Omlouvám se, při editaci se mi "povedlo" Váš recept "osekat" o fazole.😞

rozmarynaH: :-) Moc děkuji za upozornění, opravila jsem, ;-)záhadným způsobem zmizel 4. odstavec:-K Přeji krásný zbytek dne

Ať čtu, jak čtu, o fazolích není v textu ani zmínka. Polévka mne zaujala, protože fazole máme rádi.

Jaromira18: :-) děkuji za pochvalu a přeji dobrou chuť :-K krásný zbytek dne

:yes::yes: Musí být vynikající, moc ráda jí uvařím.<3:-K:-K

Suroviny:
sádlo, klobása, cibule, česnek, mrkev, celer, hříbky sušené, brambory, fazole, sádlo, mouka hladká, paprika sušená uzená, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, libeček, petrželka

Přidat fotografie receptu