Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát na červené čočce

Skvělá ryba jakou je candát, si zaslouží dokonalou přílohu. A tou může být ne úplně tradiční červená čočka v kombinaci se salátovou okurkou. Rychlá příprava ryby, vynikající chuť středomořského koření čubrica i lehká příloha - to vše vás pobízí recept vyzkoušet.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 763 kJ /
1 138 kcal
Bílkoviny123,32 g
Tuky22,00 g
Vláknina36,10 g
Cholesterol 239 mg
Sodík 185 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy93,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Okurku oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka. Nakrájíme nebo nastrouháme na půlkolečka a přidáme nasekaný kopr. Krok 2: Půlenou čočku uvaříme dle návodu na obalu. Celou čočku propláchneme na sítku, necháme okapat a dáme do hrnce. Zalijeme 2 hrnky studené vody, přidáme na špičku nože jedlou sodu, na špičku nože sůl a přivedeme k varu jen na 1 minutu. Krok 3: Poté slijeme přes síto a ihned zalijeme v hrnci studenou vodou. Vody jen tak, aby nebyla čočka zcela ponořená. Přidáme čubricu, promícháme a přivedeme k varu. Povaříme maximálně 5minut. Přikryté poklicí odstavíme, necháme vstřebat zbylou vodu. Krok 4: Mezitím na pánvi na přepuštěném másle opečeme rybu z obou stran dozlatova. Do odstavené čočky vmícháme připravenou okurku, dle chuti přidáme sůl, pepř nebo citronovou šťávu. Ihned podáváme.

TIP: Jakou rybu použít

Zveřejněno 29. 6. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Zdroj receptu neznám. Doporučuji drobnozrnou čočku je chutnější než půlená. Lze udělat i s jinou rybou ale candát je podle mne nejchutnější naše ryba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát na červené čočce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x6Rg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát na červené čočce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x6Rg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

RubyRom: :-)moc děkuji, bylo to opravdu skvělé :-K krásný večer

Přesně moje chuť! Skvělý oběd jsi uvařila. :yes:

Suroviny:
candát, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, ghee, okurka salátová, kopr čerstvý, čočka, soda jedlá, sůl, pepř mletý, koření čubrica, voda, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu