Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Asijská kohoutí polévka z multifunkčního hrnce.

Asijská kuchyně je specifická používáním pro Evropany netradičního koření a legendami o použitých surovinách. Jak zázvor, tak tmavomasý kohout mají pověst životabudiče a přitom polévku opravdu zázračně vychutí. Stojí za vyzkoušení.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zuzi777a zuzi777a

Náročný

Doba přípravy 330 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 300 min

330 min (30 min příprava + 300 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 111 kJ /
1 222 kcal
Bílkoviny17,73 g
Tuky7,68 g
Vláknina24,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 507 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy261,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na dno multifunkčního hrnce rozprostřeme rozpůlenou cibuli, česnek a očištěný pokrájený zázvor. Spustíme program restování a přidáme horkovzdušnou poklici, cca 10 minut při teplotě 160 °C. Krok 2: Po uběhnutí zvolené doby přihodíme na dno badyán, skořicí a koriandrová semena. Opět spustíme horkovzdušnou poklici opět na 10 minut na 160 °C. Krok 3: Zalijeme vodou a přidáme kohouta. Nejlépe zmraženého. Spustíme na hrnci program dušení pod tlakem na 40 minut. Krok 4: Po 40 minutách přepneme program na hrnci na pomalé vaření. Necháme proběhnout 4 hodiny na vyšší stupeň. Krok 5: Po uvaření scedíme čistý vývar (zůstane nezakalený díky použití zmraženého masa), odstraníme koření. Maso kohouta obereme a pokrájíme nebo natrháme na menší kousky a udržujeme v teple. Vývar dochutíme rybí omáčkou, sójovou omáčkou popřípadě špetkou cukru. Krok 6: V mezičase uvaříme bokem rýžové nudle dle návodu na obalu. Udržujeme v teple. Nakrájíme zelné listy na tenké proužky, cibulku a chilli papričku na kolečka. Krok 7: Na talíře navrstvíme nudle, zelí, cibulku, chilli, obrané maso, výhonky a koriandrové listy.
Zalijeme vroucím vývarem a ihned podáváme. Krok 8: Podle chuti si každý doladí polévku šťávou z limetky popřípadě sójovou omáčkou.

Zveřejněno 29. 6. 2023

Poznámka autorky zuzi777a

Příprava není složitá, pouze na první pohled to tak vypadá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Asijská kohoutí polévka z multifunkčního hrnce.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDQL8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Asijská kohoutí polévka z multifunkčního hrnce.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDQL8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kohout, cibule, zázvor, česnek, badyán, skořice, koriandr, voda, chilli paprika čerstvá, cibulka jarní, omáčka rybí, cukr, nudle rýžové, zelí pekingské, fazole mungo, koriandr, omáčka sojová, šťáva limetková

Přidat fotografie receptu