Těstoviny s brokolicí, sugem a bylinkami
Léto, těstoviny a vhodná zelenina k sobě patří. Italská kuchyně se propletla i do českých receptů a usadila se tu pevně. Z mála surovin je během půl hodinky skvělé jídlo. To je kouzlo těstovin s brokolicí i důvod obliby středomořských receptů.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 678 kJ / 1 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,34 g |
Tuky | 31,46 g |
Vláknina | 18,01 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 212 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 160,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Růžičky brokolice povaříme na páře na skus a propláchneme studenou vodou pro zachování barvy. Košťál nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky, chilli najemno.
Krok 2: Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Naběračku vody z vaření necháme stranou a těstoviny scedíme. Neproplachujeme.
Krok 3: V hluboké rozehřáté pánvi na oleji orestujeme krátce česnek a chilli, přidáme košťál, zalijeme vývarem a podusíme doměkka. Přidáme sugo, nakrájená sušená rajčata a bylinky.
Krok 4: Do pánve vložíme uvařené těstoviny a dobře promícháme. Dle potřeby podlijeme vodou z těstovin a zlehka vmícháme prohřát brokolici. Na talířích posypeme strouhaným parmezánem.
Zveřejněno 1. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těstoviny s brokolicí, sugem a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRYYY
Moje poznámka
Těstoviny s brokolicí, sugem a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRYYY
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustový prejt
magdalenka před 41 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 15 hodinami
Suroviny:
těstoviny,
sůl,
olej olivový,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
brokolice,
sugo,
pepř mletý,
rajče sušené,
bazalka čerstvá,
koření oregáno čerstvé,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře (2)