Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Focaccia s cibulí

Nejjednodušší druh italské pečené pochoutky, co můžete rodině připravit. Pro dokonalý výsledek stačí na dobře vypracovaném a upečeném těstu pouze tři cibule, olivový olej a sůl. Přitom výsledná chuť je naprosto úchvatná.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zuzi777a zuzi777a

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min +doba kynutí

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, +doba kynutí )

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 465 kJ /
3 218 kcal
Bílkoviny82,30 g
Tuky101,30 g
Vláknina34,60 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 6,51 g
Sůl16,20 g
Sacharidy481,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dobře promícháme droždí, vlažné mléko a cukr. Přidáme vodu a mouku a necháme vypracovat těsto robotem (varným mixérem). Krok 2: Necháme kynout v naolejované větší míse do zdvojnásobení objemu.
Plech polijeme několika lžícemi oleje. Krok 3: Vykynuté těsto vyválíme na plechu, necháme zvýšené okraje těsta. Necháme kynout asi 30 minut. Mezitím nakrájíme na tenká kolečka cibuli. Rozprostřeme ji po ploše těsta. Krok 4: Předehřejeme troubu na 215 °C. Krok 5: Připravíme zálivku rozšleháním surovin do emulze. Tou rovnoměrně přelijeme cibuli a těsto. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a po 5 minutách ztlumíme troubu na 200 °C. Pečeme ještě asi 25 minut do zlatova. Krok 7: Po vytažení z trouby necháme chvíli odležet, krájíme a podáváme nejlépe s čerstvým zeleninovým salátem.

TIP: Slané koláče - oblíbené recepty

Zveřejněno 2. 7. 2023

Poznámka autorky zuzi777a

Recept je z platformy pro varný mixér, jen jsem si ho trochu přizpůsobila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia s cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR22K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia s cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR22K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: mám to stejně :-) Focaccia je úžasná i v tom, že těsto může ležet delší dobu v lednici a pomalu si tam kynout...a není třeba se o ni starat.
S cibulí je perfektní :yes: My děláváme často tuhle :-)

:-)<3:yes: líbí se mi :-K

Suroviny:
mléko, droždí, cukr, mouka hladká, voda, olej olivový, cibule, olej olivový, sůl, voda, olej olivový

Přidat fotografie receptu