Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrníčkové palačinky

Palačinky patří k těm nejlepším pokrmům, jaké česká kuchyně nabízí. A to nejen díky rychlosti, s jakou jsou hotové, ale také kvůli možnosti je připravit jak nasladko, tak na slano. Na naší fantazii pak jen zůstává, čím si je ochutíme.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Romana219

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min Bez doby odležení těsta

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava, Bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 20 kusů

hrnek = 250 ml

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 197 kJ /
3 393 kcal
Bílkoviny137,61 g
Tuky45,12 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,42 g
Sacharidy597,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, sůl, vanilkový cukr, vajíčka, mléko dáme do jedné větší mísy a mixérem šleháme do hladka cca 5 minut. Krok 2: Těsto necháme v lednici cca 30 minut odpočinout. Krok 3: Na pánev kápneme maličko oleje a až bude pánev dostatečně rozehřátá, můžeme začít smažit palačinky. Krok 4: Hotové palačinky můžeme podle libosti namazat džemem nebo Nutellou a sypat ovocem.

TIP: Čím naplnit palačinky nasladko

Zveřejněno 3. 7. 2023

Poznámka autorky Romana219

Já na vrch dávám malinko moučkového cukru, pokládám ovoce a nakonec rozehřátou čokoládu a kopeček zmrzliny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkové palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5RRP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkové palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5RRP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Palačinky dělávám docela často a už dlouho tzv. od oka. Tento recept je vhodný pro ty, kteří si potřebují suroviny odvážit nebo odměřit. Začínám tak, že jen v části mléka rozšlehám vejce, přidám mouku, sůl a tady v tomto případě i cukr. Prošlehám metličkou nebo ručním šlehačem do hustějšího těstíčka a následně naředím dalším mlékem do požadované konzistence. Tím nevzniknou hrudky. Těstíčko následným odpočinutím ještě mírně zhoustne. Množství potřebného mléka se může mírně lišit. Z uvedeného množství jsem měla 20 palačinek. Recept byl bez fotografie, tak jsem si dovolila přidat.

Suroviny:
mouka hladká, mléko, vejce, cukr vanilkový, sůl, olej, marmeláda, nutella, ovoce

Přidat fotografie receptu