Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrníčkové palačinky

Palačinky patří k těm nejlepším pokrmům, jaké česká kuchyně nabízí. A to nejen díky rychlosti, s jakou jsou hotové, ale také kvůli možnosti je připravit jak nasladko, tak naslano. Na naší fantazii pak jen zůstává, čím je ochutíme.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Romana219

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min Bez doby odležení těsta

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava, Bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 20 kusů

hrnek = 250 ml

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 197 kJ /
3 393 kcal
Bílkoviny137,61 g
Tuky45,12 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,42 g
Sacharidy597,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, sůl, vanilkový cukr, vajíčka, mléko dáme do jedné větší mísy a mixérem šleháme do hladka asi 5 minut. Krok 2: Těsto necháme v lednici cca 30 minut odpočinout. Krok 3: Na pánev kápneme maličko oleje a až bude pánev dostatečně rozehřátá, můžeme začít smažit palačinky. Krok 4: Hotové palačinky můžeme podle libosti namazat džemem nebo Nutellou a sypat ovocem.

TIP: Čím naplnit palačinky nasladko

Zveřejněno 3. 7. 2023

Poznámka autorky Romana219

Já na vrch dávám malinko moučkového cukru, pokládám ovoce a nakonec rozehřátou čokoládu a kopeček zmrzliny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkové palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5RRP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčkové palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5RRP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Palačinky dělávám docela často a už dlouho tzv. od oka. Tento recept je vhodný pro ty, kteří si potřebují suroviny odvážit nebo odměřit. Začínám tak, že jen v části mléka rozšlehám vejce, přidám mouku, sůl a tady v tomto případě i cukr. Prošlehám metličkou nebo ručním šlehačem do hustějšího těstíčka a následně naředím dalším mlékem do požadované konzistence. Tím nevzniknou hrudky. Těstíčko následným odpočinutím ještě mírně zhoustne. Množství potřebného mléka se může mírně lišit. Z uvedeného množství jsem měla 20 palačinek. Recept byl bez fotografie, tak jsem si dovolila přidat.

Suroviny:
mouka hladká, mléko, vejce, cukr vanilkový, sůl, olej, marmeláda, nutella, ovoce

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu