Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladkokyselé vepřové "sweet & sour"

Kdo nechce využít pestré nabídky hotových omáček, může si doma připravit tuto dobrotu sám. Stačí jen mít odhodlání a příslušné suroviny. Pokud se tak rozhodnete, podle tohoto receptu se vám to zajisté podaří.

Hodnocení receptu je 1,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hilgertom hilgertom

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 996 kJ /
1 194 kcal
Bílkoviny76,10 g
Tuky22,60 g
Vláknina12,45 g
Cholesterol 454 mg
Sodík 6,76 g
Sůl12,21 g
Sacharidy165,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na stejné kousky velikosti sousta. Okořeníme česnekovou solí, bílým pepřem, sójovou omáčkou, přidáme jedlou sodu a vejce a necháme alespoň 30 minut odležet. Krok 2: Po odležení přidáváme směs škrobu a hladké mouky (ve stejném poměru), až se nám utvoří těstíčko, které drží na mase. Krok 3: Zeleninu a ananas nakrájíme také na kousky velikosti sousta. Krok 4: Smícháme suroviny na omáčku. Poměr kečupu, cukru a octa si doladíme podle své chuti. Krok 5: V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a osmažíme maso dozlatova. Pokud chceme extra křupavé můžeme smažit 2x. Poprvé při nižší teplotě cca 3-4 minuty, vyndáme a poté při vyšší teplotě znovu cca 1-2 minuty. Krok 6: Z pánve slejeme přebytečný tuk. Na trošce tuku orestujeme cibuli, papriku a nakonec přihodíme ananas. Krok 7: K orestované zelenině přilijeme omáčku. Počkáme, až se nám tekutina trochu zredukuje a zahustí. Krok 8: Přidáme maso a prohodíme, aby se nám kousky rovnoměrně obalily omáčkou a ihned podáváme.
(Pozor, maso by nemělo plavat v omáčce.) Krok 9: Servírujeme s rýží nebo hranolky.

TIP: Jaké jsou druhy rýže a jak je použít

Zveřejněno 11. 7. 2023

Poznámka autora hilgertom

Vepřové maso můžeme nahradit kuřecím a vegetariáni mohou použít tvrdší tofu (možná by šel i jackfruit).

Pokud chcete mít jídlo ještě barevnější, dejte místo bílé cibule červenou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselé vepřové "sweet & sour"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR2ov

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselé vepřové "sweet & sour"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR2ov

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Maximálně vynikající...jen místo ananasu, který nemáme rádi, jsem dala bambusové výhonky a mega dobrota :yes::yes::yes:

:-)<3:yes::yes: recept OK jen místo soli bych dala rybí omáčku (ta pravá chuť Asie) ale moc mi vadí ty hůlky - nikdy ne do V a přes jídlo nebo ještě hůř zapíchnout do jídla ( možná je to pověra ale prostě to tak nemá být - prosím nedělat, přináší neštěstí):-K

To vypadá skvěle! <3 aspoň chutí se můžeme přenést do milované Asie :-8

Suroviny:
plec vepřová, paprika, cibule, ananas, sůl česneková, sojová omáčka světlá, pepř bílý, víno rýžové, soda jedlá, vejce, škrob, mouka hladká, vývar masový, kečup sladký, cukr třtinový, ocet rýžový, omáčka sojová, škrob, sůl, chilli

Přidat fotografie receptu