Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malinové nanuky v čokoládě

Horké letní dny se dají přežít jen s velkou dávkou osvěžení. K bazénu si tak můžete podle tohoto receptu připravit skvělé malinové nanuky se zakysanou smetanou a potahem z čokolády. Malinová směs se pasíruje přes síto, takže ji zbavíme i zrníček.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 37 min Doba tepelné úpravy: 3 min

40 min (37 min příprava + 3 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 605 kJ /
1 579 kcal
Bílkoviny18,77 g
Tuky62,83 g
Vláknina17,32 g
Cholesterol 54 mg
Sodík 194 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy225,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maliny očistíme, opláchneme, vložíme do rendlíku, přidáme 80 ml vody a velmi krátce povaříme. Krok 2: Vlijeme do cedníku s hustým sítem a propasírujeme nebo můžeme použít pasírovač. Krok 3: Propasírované maliny dáme zpět do rendlíku, přidáme cukr, postavíme na zdroj tepla a zahustíme Maizenou rozmíchanou ve 40 ml vody. Zhruba minutu povaříme, konzistence by měla odpovídat trochu hustějšímu pudinku, jinak můžeme přidat malinko vody. Odstavíme a za občasného promíchání necháme prochladnout, rychleji to půjde při použití studené vodní lázně. Směs by měla zůstat lehce vlažná. Krok 4: Mezitím čokoládu nalámeme na menší kousky a ve vodní lázni ji rozpustíme. Silikonovou formu na nanuky (viz foto) potřeme štětcem rozpuštěnou čokoládou, uděláme silnější vrstvu a nebo uděláme 2 tenčí vrstvy. Vložíme dřívka a čokoládu necháme ztuhnout, rychleji to půjde v chladničce. Krok 5: Do vlahé ovocné směsi přidáme zakysanou smetanu a ručním šlehačem prošleháme. Touto směsí plníme formu, vložíme do mrazničky a necháme zmrazit. Bude to trvat cca 4,5 hodiny. Krok 6: Dobře zmražené nanuky z formy vyjmeme a stranu, která zůstala bez čokolády rychle štětcem potřeme opět rozehřátou čokoládou. Čokoláda okamžitě ztuhne. Krok 7: Ihned podáváme a nebo uložíme do plastové krabičky s víkem a uložíme do mrazničky.

Zveřejněno 14. 7. 2023

Poznámka autorky Merylas

Počet kusů se může lišit podle velikosti formy.

Na tento druh nanuků v čokoládě se hodí jen určitý typ silikonové formy, jako je vidět na fotu. Bývají v různých velikostech a tvarech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinové nanuky v čokoládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR2wv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinové nanuky v čokoládě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR2wv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Anna Kocikova: Drahuško děkuji. :-K Kukuřičný škrob obsahuje i pudink a navíc ještě barviva a aroma. Takže je to téměř stejné. <3
zdenka.s: Chtělo by to s tím pudinkem vyzkoušet. :-* Všechny suroviny použité k výrobě ovlivňují chuť a konzistenci a každému chutná něco jiného. :-K

Anna Kocikova :a jaké to bylo s tím pudinkem, Drahuško, byl tam nějak cítit ?Já dělám zmrzliny ve zmrzlinovači a ráda experimentuji :-D
Kočičky bych nevyměnila 🐈‍⬛ ani za milión :-)

cathleen:a já za všechno ostatní;-)Ale kočky nedám:-D
Maruško,tvé zmrzky mě vždy dostanou a ta tvá tvořítka,krása:-KZmrzlinu,nebo něco na ten způsob dělám často.Už jsem do směsi přidávala podle Family receptu z"autíčka"i pudinkový prášek,ale škrob jsem ještě nikdy nezkoušela:-)

bofinka: :-) Díky moc, jsem ráda, že někdo tyhle "nanukové" recepty využije. Opravdu mě to těší. :-* Podle tohoto receptu mně chutnají i bez té čokolády, prvně jsem zkoušela jak se zakysanou smetanou, tak i trochou tvarohu, ale jen s tou zakyskou mně více chutnají. Ono, každý si už pak může experimentovat sám a taky každému chutná něco jiného.
cathleen (moderátorka): Díky, vyměnila bych ráda. :-* Co jsem si vlastní vinou zahubila kvásek, tak bych měnila v krátkých intervalech. :-)

Ty tvoje nanuky, Maruško...:-* :-! Škoda, že nebydliš blíž :-D měnila bych s tebou za kváskový chleba!

Merylas: Jsem Tvoje vdecna "nanukova" obdivatelka, u nas frci nejvice tento receptik

Uz jsem ho vyzkousela snad se vsemi druhy ovoce, vede malina, jahoda, boruvka a pak ananas.
A nejradeji pouzivam prave ono ruzove tvoritko (mam cca 36 kousku), je nejpraktictejsi.
Pochopitelne prubnu i tuto novou variantuu, se zakysanou smetanou + cokolada a dam komisarum k otestovani ;-)
Predem vim, ze recept "projde" :yes:

Hella (moderátorka): Heli, děkuji. :-K Různé zmrzlinování mě baví, mám dost vlastního ovoce a tak zkouším. Ovocné zmrzliny a nanuky jsou pro mě osvěžující. V létě moc moučníky nepeču a pokud něco ano, tak nejraději v remosce, ať si nevyhřívám kuchyň.
bofinka: :-D

Hella (moderátorka): Po poravde zije na severu a mimo jine miluje brouzdani po horach, takze "skoro" :yes::-D

Krásná fotka, až se sbíhají sliny. Určitě budou i dobré. Podle podobných receptů je vidět, že jsi odborník na vše mražené. Nebydlíš náhodou za polárním kruhem?

Suroviny:
maliny, voda, cukr krupice, škrob kukuřičný, voda, smetana zakysaná, čokoláda mléčná

Přidat fotografie receptu