Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové špízy s klobásou a zeleninou z pomalého hrnce

Pomalý hrnec je zde netradičně použit na přípravu špízů, které obvykle připravujeme grilováním nebo opékáním. Špízy z pomalého hrnce jsou dokonale měkké a bez karcinogenních látek vznikajících z připáleného tuku.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 195 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 180 min

195 min (15 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 688 kJ /
1 120 kcal
Bílkoviny134,95 g
Tuky31,82 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 243 mg
Sodík 347 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy67,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špejle namočíme do vody aby nasákly a suroviny se při vaření na špejle tolik nenalepily. Krok 2: Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na 12 větších kousků. Dáme je do mísy, osolíme, poprášíme pepřem a nejlépe rukama koření vmasírujeme. Poté každý kousek masa obalíme ve slanině. Krok 3: Klobásu nakrájíme na silnější kolečka, cibuli na osminky, papriku na větší kousky a brambory podle velikosti buď na polovinu nebo na čtvrtky. Krok 4: Na špejle střídavě napichujeme cibuli, papriku, klobásu a maso. Na každou špejli by se měly vejít 4 ks masa. Krok 5: Zbytek nakrájených surovin co se nevešly na špejle, dáme do pomalého hrnce a přidáme nakrájené brambory. Zlehka osolíme, opepříme, přidáme kmín, olej a promícháme. Krok 6: Nahoru položíme špízy, podlijeme vodou a hrnec přiklopíme pokličkou. Krok 7: Na program High pomalíme 3 hodiny. Těsně před koncem přidáme do hrnce na kousky nakrájené máslo. Nemusí být, ale šťáva má lepší chuť. Krok 8: Porce na talíři přelijeme šťávou a posypeme bylinkou kterou máme rádi.

TIP: Jak na vaření v pomalém hrnci

Zveřejněno 15. 7. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové špízy s klobásou a zeleninou z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZq7R

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové špízy s klobásou a zeleninou z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZq7R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Špízy by mě v pomaláčku dělat asi nenapadlo, ale musí z něj být úžasně měkké a šťavnaté :yes::-K

Marie Svarcova: Jaromira18: Potěšily jste mě,moc děkuji:-8:-K

:yes::yes:Nádherně nafocené a musí to být moc dobré.:yes::-K:-K

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi líbí :-K

Suroviny:
kýta vepřová, slanina anglická, klobása, cibule, paprika, brambory, olej, kmín drcený, pepř mletý, sůl, voda, máslo,

Přidat fotografie receptu