Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš z krůtího masa z pomalého hrnce

Segedínský guláš se tradičně dělá z vepřového masa. Tento recept je však založen na jemnějším a méně tučném krůtím mase. Výhodou je také vaření v pomalém hrnci, který se prakticky postará o nejdelší část přípravy. A ke guláši pak nesmí chybět knedlík.

Hodnocení receptu je 4,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 190 min

200 min (10 min příprava + 190 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 608 kJ /
3 013 kcal
Bílkoviny207,42 g
Tuky195,09 g
Vláknina35,27 g
Cholesterol 531 mg
Sodík 5,63 g
Sůl13,75 g
Sacharidy93,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme a nejlépe rukama sůl do masa vmasírujeme. Špek nakrájíme na malé kostičky a cibuli nadrobno. Krok 2: Do kastrolu na rozehřáté sádlo dáme špek, kmín a cibuli a restujeme cca 5 minut. Poté přidáme maso, necháme prudce zatáhnout a zasypeme paprikou. Promícháme, zalijeme vývarem a vše přemístíme do pomalého hrnce (PH). Krok 3: Přidáme zelí i s nálevem, bobkový list a kuličky koření. Promícháme a přiklopíme poklicí. PH nastavíme na program High a necháme pracovat 2,5 hodiny. Krok 4: Poté do PH přidáme záklechtku ze smetany a mouky, zamícháme a necháme pod pokličkou na High pomalit ještě půl hodiny. Krok 5: Podle potřeby dochutíme a podáváme s knedlíkem.

TIP: Rady a tipy jak pracovat s pomalým hrncem

Zveřejněno 21. 7. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš z krůtího masa z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk2Xp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš z krůtího masa z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk2Xp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Simona Skolakova: Simuš,děkuji za zastoupení:-8:-KV tom horku se nedá spát,tak jsem i já tady tak pozdě nakoukla:-)

Domi7: Určitě ano.Ale prsa jsou dost suchá.Já bych je v tomto případě nechala vcelku a prošpikovala špalíčky špeku nebo nějaké prorostlejší slaniny.Na dno PH dát napřed zelí a na něj teprve osmahnuté maso.Pomalila bych ale asi o 15 minutek déle,pak jehlou na špízy vyzkoušet jestli maso z jehly hezky sklouzne.Pak přidat smetanu a dodělat.Mohlo by se to klidně jmenovat krůtí maso na zelí a la segedín.Ale toto bych si dovedla představit i bez smetany,jen na zelí.

cathleen: Moc děkuji:-K

Domi7: já myslím,že i z těch by to šlo:-K

Dobrý večer, mohu udělat z krůtích prsou ?

:-O to musí být úžasná dobrota, Drahuško :yes::-K

Jaromira18: veronika_straka: Marie Svarcova: Komentáře mi udělaly velkou radost,moc děkuji:-8:-K
Verunko s tím krůtím masem a sladkokyselým zelím to bylo takové jemnější než klasický segedín,tak jsem to tady přidala:-8
Jarunko,pokud uděláš tak snad si pochutnáte;-)
Maruško,manžel mi dělává"dvorního"kráječe,tak ten zbytek se už pak dá nějak zvládnout:-K

:-)<3:yes::yes: parádní recept i foto ;-) obdivuji, nezvládla bych to ani s oběma rukama :-K

:yes::yes:Musím nám to udělat, dobrůtka.:-K:-K

To vypadá skvěle! :-8 skvělý tip na lehčí variantu "segeďáku";-)

Suroviny:
maso, zelí sterilované, cibule, špek, vývar masový, sádlo, kmín celý, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, smetana 12%, mouka hladká, cukr

Přidat fotografie receptu