Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso na žampionech jako z čínské restaurace

Jeden z nejžádanějších pokrmů prodávaných v centrech rychlého občerstvení si můžete podle tohoto receptu připravit sami doma. Kuřecí maso se zeleninou a žampiony stačí chvíli opékat na pánvi, dochutit omáčkami a vínem a zahustit Solamylem.

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 334 kJ /
558 kcal
Bílkoviny86,52 g
Tuky3,99 g
Vláknina6,35 g
Cholesterol 193 mg
Sodík 3,76 g
Sůl8,92 g
Sacharidy37,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, mrkev na tenké plátky (můžeme také nakrájet škrabkou na brambory), cibuli na měsíčky. Krok 2: 1/4 pekingského zelí podélně přeřízneme na cca 4 díly a nakrájíme na proužky. Krok 3: Pánev wok rozpálíme, nalijeme olej a vložíme kuřecí maso. Smažíme za stálého míchání, až se zatáhne ze všech stran. Krok 4: Opepříme, přidáme česnek a nakrájenou mrkev a promícháme. Přidáme cibuli a žampiony a opékáme asi 2 minuty. Krok 5: Do pánve přidáme sójovou omáčku, Hoisin omáčku, rýžové víno a vše promícháme. Krok 6: Pak teprve přidáme pekingské zelí - musí zůstat křupavé. Dosolíme podle chuti (sójová omáčka je slaná), přidáme cukr a vše opět promícháme. Krok 7: Nakonec přidáme Solamyl rozmíchaný v malé skleničce vody a necháme za stálého míchání zhoustnout. Krok 8: Podáváme s rýží.

TIP: Čínská kuchyně

Zveřejněno 27. 7. 2023

Poznámka autorky Lenunka

Jídlo chutná přesně jako z čínské restaurace, zvlášť, když použijete originál suroviny, sójová omáčka je nejlepší Kikkkoman nebo Pearl River Bridge, kterou má v sortimentu i Tesco. Rýžové víno na vaření seženete například v Globusu. Vše je k dostání samozřejmě i v každé vietnamské večerce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso na žampionech jako z čínské restaurace

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2QL5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso na žampionech jako z čínské restaurace

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2QL5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

To vypadá úplně jako z asijské restaurace :-) Vyzkouším.:yes:

Eja57: :-K vypadá to výborně a jednoduše :-K

Lenunka: asi se ptáš na tu rýži.
Já ji dělám úplně jednoduše.

Eja57: přidáno, zajímá mě Tvá příprava, třeba něco doladím :-K

Lenunka: to by bylo fajn, taky ji občas dělám tak jsem zvědavá jak ji děláš ty:-K

:-O nádhera! :yes:<3

Hella (moderátorka): Já hrášek nedávám, jen do smažené rýže, když bude čas, přidám recept i na ni :-K

Eja57: Ahoj Evi, mám dovolenou, tak jsem našla trochu času :-K:-K

Tak přesně tohle si tam vždy dávám. A dávají tam navíc ještě hrášek. Super recept!

Dlouho jsi tu nebyla :-K
Vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším.

Suroviny:
prsa kuřecí, mrkev, zelí pekingské, cibule, žampiony sterilované, sojová omáčka světlá, víno rýžové, česnek sušený, solamyl, sůl, pepř mletý, olej, cukr

Přidat fotografie receptu