Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na hořčici a medu v multifunkčním hrnci

Hovězí maso do hodiny na stole i s přílohou a umazat jen jeden hrnec? Ano, jde to. Podle receptu připravíte bleskový oběd s minimální námahou. Buď v multifunkčním hrnci, nebo lze s trochou hlídání využít tlakový hrnec.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zuzi777a zuzi777a

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 908 kJ /
1 173 kcal
Bílkoviny139,90 g
Tuky37,20 g
Vláknina5,10 g
Cholesterol 296 mg
Sodík 834 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy67,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso nakrájíme na plátky. Naklepeme, osolíme a opepříme. Brambory pečlivě omyjeme, ale neloupeme. Krok 2: Na sádle v multifunkčním hrnci orestujeme maso. Přidáme restovanou cibulku, med, hořčici a vodu. Krok 3: Nad maso položíme mřížku multifunkčního hrnce a na ni brambory. Hrnec uzavřeme a pustíme tlakový program na 30 minut. Krok 4: Po dohotovení necháme hrnec samovolně snížit tlak. Podáváme přizdobené chilli papričkou.

TIP: Tlakový hrnec a jak v něm vařit

Zveřejněno 28. 7. 2023

Poznámka autorky zuzi777a

Používám restovanou cibulku z obchodního řetězce, která nasákne vodu. Kvůli tomu podlévám, protože jinak by sos byl moc hustý. Brambory na mřížce nad masem se krásně uvaří.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na hořčici a medu v multifunkčním hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPw2E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na hořčici a medu v multifunkčním hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPw2E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Anna Kocikova: Je to úžasný pomocník. Tím, že v něm lze restovat, vařit pod tlakem, pomalu vařit a v některých typech i péct s poklicí jako v HF, vzal u nás doma místo pomalému hrnci. Já u něho oceňuji to, že se nemusí hlídat jako klasický tlakový hrnec. Prostě zvolím program a nestarám se. Přijdu k hotovému. Jediná nesnáz je, vybrat si z nabídky v obchodech. :-D

Hezký recept pro vlastníky tohoto hrnce:-K
Když člověk vážně onemocní a neustojí u sporáku,tak za takového pomocníka bude rád:-8I když ráda vařím,už jsem po něm pokukovala.Ale mám ph a hf a nemám moc úložného prostoru:-)

:-)<3:yes: vypadá to dobře , Mh nemám ani nechci, ráda vařím :-K

Suroviny:
hovězí zadní, sádlo, hořčice hrubozrnná, med, restovaná cibulka, sůl, pepř mletý, voda, brambory

Přidat fotografie receptu