Vepřové maso na asijský způsob
Příjemné letní jídlo s nádechem asijského koření získáte, pokud si připravíte pokrm podle tohoto receptu. Není to blesková úprava jako v asijském bistru, ale vícehodinové marinování dodá masu chuť i měkkost. S dobrou volbou přílohy si pochutnáte.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 369 kJ / 1 761 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 174,47 g |
Tuky | 79,14 g |
Vláknina | 13,37 g |
Cholesterol | 559 mg |
Sodík | 7,39 g |
Sůl | 18,11 g |
Sacharidy | 82,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky či kostky. V míse smícháme veškeré koření vejce a prolisovaný česnek, pořádné promícháme, přidáme maso, opět řádně promícháme, přikryjeme a necháme přes noc či dvě marinovat v lednici.
Krok 2: Pánev vymažeme olejem, rozpálíme a masovou směs zprudka opečeme cca 10 minut za stálého míchání. Poté na pánev přidáme mraženou Asijskou směs, promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme dusit za občasného zamíchání.
Krok 3: Když je maso měkké, můžeme podávat.
Krok 4: Jako příloha jsou vhodné hranolky, vlnky a nebo rýže.
Zveřejněno 2. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové maso na asijský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0g1
Moje poznámka
Vepřové maso na asijský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0g1
Nejnovější recepty
Brokolicové nočky
Přidáno před 4 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 13 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 15 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 16 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 16 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šípková omáčka gratte cul II
Neregistrovaný před 10 minutami
Šípková omáčka
Neregistrovaný před 12 minutami
Jednoduchá buchta z dýně
BoruvkaS před 14 minutami
Domácí pomerančový džus
Neregistrovaný před 18 minutami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Neregistrovaný před 20 minutami
Dýňovo- kuřecí kari
Neregistrovaný před 21 minutami
Lahůdkové čevapčiči
Neregistrovaný před 27 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
AnetaK před 28 minutami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
AnetaK před 29 minutami
Pudingovo-smetanový koláč
Neregistrovaný před 31 minutami
Suroviny:
maso vepřové,
omáčka sojová,
olej,
med,
ocet jablečný,
omáčka worcesterová,
vejce,
solamyl,
curry,
koření čína,
chilli,
sůl,
pepř,
česnek,
směs zeleninová
Komentáře