Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaťák s houbami

Tradiční katův šleh je jedním z mnoha oblíbených pokrmů v naší gastronomii. V této variantě "kaťáku" jsou přidány čerstvé houby a dodají mu tak úžasnou vůni a chuť. S bramboráčky bude tato směs dokonalým pokrmem.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min + alespoň 2 hodiny marinování masa

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, + alespoň 2 hodiny marinování masa)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 686 kJ /
1 120 kcal
Bílkoviny108,20 g
Tuky65,06 g
Vláknina8,16 g
Cholesterol 214 mg
Sodík 543 mg
Sůl1,66 g
Sacharidy23,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Zakápneme lžící worcesteru, lžičkou Harissy a třemi lžícemi oleje. Promícháme a dáme do lednice na dvě hodiny. Klidně i více. Krok 2: Polovinu cibule nakrájíme na proužky, zbytek nadrobno. Rozehřejeme sádlo s kmínem a orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Když zesklovatí přidáme česnek, houby, špetku soli a dusíme asi 10 minut. Krok 3: Houby vytáhneme a do téže rozpálené pánve vsypeme maso a zprudka opečeme. Poté přidáme proužky cibule, nakrájenou papriku a feferonku, kapii, odložené houby a rajčata. Podle potřeby podlijeme vývarem. Vše pomalu dusíme doměkka. Krok 4: Nakonec rozmícháme škrob s trochou vody a přilijeme k masu. Necháme dvě minutky povařit a dochutíme solí, pepřem, případně worcesterem. Podáváme s bramboráčky nebo hranolky.

TIP: Nejlepší bramboráky. Jak připravit oblíbené křupavé placky?

Zveřejněno 15. 8. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaťák s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE7xn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaťák s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YE7xn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dnes k obědu. A moc dobré. Houby jsem měla mražené. A bez koření harissa - neměla jsem. Bylo to moc dobré. Kaťák jsem nedělala poprvé, s houbami ale ano. A také poprvé s bramboráčky ... delikatesa a dobrý nápad. Chutě se skvěle doplňují.

Marie Svarcova: Děkuji:-K:-K

:-)<3:yes::yes: parádní recept i foto :-K

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, houby, kapie, paprika čerstvá zelená, rajče, česnek, sádlo, olej, harissa, kmín drcený, omáčka worcesterová, škrob kukuřičný, feferonka, sůl, pepř mletý, vývar masový

Přidat fotografie receptu