Sulc
Sulc není na první pohled příliš vzhledné jídlo. V některých rodinách ale patří ke stálicím na stole po celý rok. Je levný, má benefity pro klouby a dá se dochutit ke spokojenosti strávníků. Možná se stanete jeho příznivci i vy.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 381 kJ / 91 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,16 g |
Tuky | 0,58 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 85 mg |
Sůl | 0,16 g |
Sacharidy | 14,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté a očištěné nožičky vaříme cca 3 hodiny v neosolené vodě zcela doměkka. Před koncem přidáme cibuli, celer, pepř a sůl.
Krok 2: Správně uvařené nožičky se rozpadají na drobné části. Slijeme silný vývar. Přelijeme do vhodné nádoby a necháme ztuhnout na sulc.
Krok 3: Zcezené maso i kůstky z nožiček dáme do pekáčku, trochu podlijeme, okmínujeme a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 30 minut dozlatova.
Krok 4: Sulc podáváme s chlebem, octem a posypaný čerstvou cibulí. Vypečené maso je chutné s hořčicí, křenem a opět s chlebem.
Zveřejněno 17. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sulc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Q5X
Moje poznámka
Sulc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Q5X
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 9 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 10 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno 15. 4. 2025 18:20
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno 15. 4. 2025 17:53
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno 15. 4. 2025 17:03
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Budapešťská pomazánka II.
PetrZappa před 1 hodinou
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 5 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 6 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 6 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 7 hodinami
Minutkové žampiony
Janet.P před 8 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 9 hodinami
Sedmikráskový sirup
Marylka před 10 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 11 hodinami
Jidáše, jidášky…
veronika_straka před 12 hodinami
Suroviny:
nožička vepřová,
cibule,
celer,
pepř,
kmín celý,
sůl
Komentáře (2)