Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka s klobásou a mrkví na černém pivu

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Dostali jste chuť na pořádnou porci vydatného hovězího masa? Kližka je to pravé. A bude i brzy na stole, když využijete tlakový hrnec. Dolaďte chuť špekem, pivem, klobáskou a rajským protlakem - bude to "Nebe v puse" !

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 271 kJ /
2 216 kcal
Bílkoviny178,46 g
Tuky134,45 g
Vláknina20,77 g
Cholesterol 557 mg
Sodík 4,49 g
Sůl10,80 g
Sacharidy56,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky, špek a cibuli nadrobno. Klobásu a mrkev na širší špalíčky a česnek prolisujeme. Krok 2: Do tlakového hrnce na rozehřátý olej dáme do zlatavé barvy restovat špek s cibulí. Přidáme maso a necháme prudce zatáhnout. Přidáme protlak, promícháme, podlijeme pivem a vývarem. Krok 3: Přidáme klobásu, mrkev, kmín, trochu pepře a soli. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme slabým varem 40 minut. Krok 4: Hrnec odstavíme, po ochlazení otevřeme. Přidáme prolisovaný česnek, podle potřeby dochutíme a bez pokličky ještě 2 minutky povaříme. Krok 5: Na přílohu se hodí různě upravené brambory, rýže nebo těstoviny.

TIP: Co je hovězí kližka a jak z ní uvařit

Zveřejněno 17. 8. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka s klobásou a mrkví na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZqVO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka s klobásou a mrkví na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZqVO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: Maruško,pochvala mě potěšila,děkuji:-KJá tlakáč používám dost často i když nevím,co s časem:-8Do trouby se neohnu a navíc v tom vedru ji zapnout,tak to by byla sebevražda:-D

mika59: Děkuji Miladko:-KZ hovězího je u nás kližka top,máme ji nejraději:-Q

Kližka nezklame:yes::yes::yes:

:-)<3:yes::yes:recept se mi líbí, foto máš jako vždy krásné. Vařím toto také ale hezky pomalu, nejlépe v troubě, tlakový hrnec jsem kdysi v mládí používala když nebylo moc času. :-K

Suroviny:
kližka hovězí, špek, cibule, klobása pikantní, mrkev, pivo světlé, vývar masový, česnek, olej, protlak rajčatový, kmín drcený, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu