Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory s náplní zapečené v horkovzdušné fritéze

Za pomoci horkovzdušné fritézy můžete připravit spoustu rychlých a výtečných pokrmů. Třeba tyto zapečené brambory, plněné směsí kuřecího masa a rajčat, posypané sýrem. Nenáročný pokrm, ve kterém upotřebíte zbylé suroviny z předchozího dne, příjemně zasytí.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 031 kJ /
485 kcal
Bílkoviny17,04 g
Tuky31,27 g
Vláknina4,26 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 613 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy31,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečlivě omyté brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté je podélně rozřízneme a část vnitřku pomocí lžičky vydlabeme. Krok 2: Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a rozdělíme na 7 dílů. Rajče nařežeme na 4 díly, odstraníme jadérka se šťávou a nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Část zeleného odložíme stranou. Krok 3: Maso nakrájíme nadrobno a společně s cibulí na jedné lžíci oleje orestujeme. Krok 4: V hlubokém talíři nebo misce vidličkou rozmačkáme polovinu vydlabaných brambor. Přidáme orestované maso, sůl, koření, nakrájené rajče a jeden díl nastrouhaného sýru a vše promícháme. Krok 5: Druhou lžící oleje potřeme velký talíř a v něm poloviny brambor po straně se slupkou otřeme. Vnitřky brambor osolíme a naplníme směsí. Krok 6: Brambory narovnáme do děrovaného koše horkovzdušné fritézy a zasuneme do přístroje. Teplotu nastavíme na 200°C a časovač na 4 minuty. Krok 7: Poté koš z fritézy vysuneme a na každou bramboru dáme po jednom dílu nastrouhaného sýru. Koš opět zasuneme do fritézy, teplotu nastavíme na 200°C a časovač na 3 minuty. Krok 8: Porce brambor na talíři posypeme cibulovou natí.

TIP: Top 7: Nejlepší recepty z horkovzdušné fritézy

Zveřejněno 21. 8. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s náplní zapečené v horkovzdušné fritéze

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r97x

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s náplní zapečené v horkovzdušné fritéze

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r97x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Hella: Také to chutná i s osmaženou cibulkou,bez masa a uzeniny.Pak stačí přidat o trošku víc sýru.Náplň je taková-co lednička dá:-)Díky za komentík:-K

Kuřecí maso nemusí být po ruce, dá se nahradit třeba kouskem šunky. Super recept! :-K

:-):yes::yes:<3:-K

lenka.janatkova: Leničko,moc děkuji:-KZbyly mi brambory ve slupce a maso z vývaru,tak to byla opravdu rychlovka a jídlo do 15 minut na stole:-8

Super způsob, jak využít zbylé brambory :-) jednoduchý, rychlý a chutný recept :-K

Suroviny:
brambory, maso kuřecí, cibulka lahůdková, rajče, sýr eidam, olej, koření grilovací, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu