Grilované maso (zbylé) v omáčce s koprem
K létu patří i grilovaní. Pokud vám po něm zbylo maso, můžete ho upotřebit ve smetanové omáčce provoněné koprem. Její příprava není nijak náročná a tak do půl hodiny budete mít hotové jídlo na stole.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 185 kJ / 522 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,34 g |
Tuky | 31,10 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 87 mg |
Sodík | 236 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 41,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pórek nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme tuk, přidáme pórek, nové koření, bobkový list a necháme zesklovatět.
Krok 2: Přidáme hořčici a cukr. Po chvíli vsypeme mouku a zarestujeme. Zalijeme mlékem a vývarem.
Krok 3: Necháme povařit asi deset minut. Rozmixujeme a přidáme maso nakrájené na větší kousky.
Krok 4: Po provaření vmícháme drobně nakrájený kopr a smetanu. Už nevaříme. Podáváme s brambory.
Zveřejněno 22. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilované maso (zbylé) v omáčce s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dkq2x
Moje poznámka
Grilované maso (zbylé) v omáčce s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dkq2x
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 10 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 15 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 5 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 6 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 6 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 6 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 7 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 7 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 7 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 7 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 9 hodinami
Suroviny:
maso,
pórek,
máslo,
mouka hladká,
hořčice,
cukr,
mléko,
vývar masový,
smetana zakysaná,
koření nové koření,
bobkový list,
kopr,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)