Bramborové pavé s vepřovou panenkou a omáčkou se zeleným pepřem
Název pavé, jehož původ bychom našli ve Francii, je označení zvláštního postupu pokládky diamantů do šperků či kamenů do dlažby. A právě tímto způsobem jsou pokládány brambory před zapečením se sýrem, aby dobře držely tvar a při následném opékání se nerozpadly.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 408 kJ / 2 009 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,73 g |
Tuky | 141,98 g |
Vláknina | 13,40 g |
Cholesterol | 606 mg |
Sodík | 1,17 g |
Sůl | 2,93 g |
Sacharidy | 59,78 g |
Postup přípravy
cca 1 hodinu do změknutí brambor, ale musí zůstat světlé - neopečené. Krok 6: Hotové dobře v pekáčku zmáčkneme a zatížíme (např. sáčkem mouky zabalené v mikrotenu). Necháme vychladnout a poté vložíme přes noc do lednice - je to nutné. Krok 7: Před dalším použitím vyndáme brambory s pečicím papírem z pekáčku, odstraníme papír a nakrájíme obdélníčky, které ze všech 4 stran dokola (ne vrch a spodek) opečeme na másle na pánvi. Krok 8: Panenku očistíme od stříbrných blanek, rozkrojíme na 4 špalíky, vetřeme do každého část nadrceného pepře, obalíme slaninou, svážeme do válečku a potřeme olejem. Krok 9: Dáme do uzavíratelné misky do chladu na cca 1 hodinu (klidně i přes noc). Před přípravou vyndáme a necháme při pokojové teplotě alespoň 30 minut odpočinout. Krok 10: Zapneme troubu na 180 °C. Odpočinuté maso osolíme a na rozehřáté pánvi na olivovém oleji opečeme za všech stran. Přendáme do zapékací misky a dáme péct na 7-10 minut. Krok 11: Poté maso vyndáme, zabalíme do alobalu a necháme ještě pár minut odpočinout, aby při krájení nevytékala šťáva. Krok 12: Na omáčku rozpustíme máslo v pánvi na střední teplotě. Přidáme najemno nasekanou cibuli a smažíme cca 5 minut doměkka. Přidáme scezený nakládaný zelený pepř a ještě minutu mícháme. Krok 13: Vlijeme víno, necháme odpařit alkohol a přilijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu. Na sníženém stupni tepla necháme probublat cca 8-10 minut a zredukujeme do potřebné hustoty. Krok 14: Opečené pavé podáváme s panenkou a doplníme pepřovou omáčkou.
Zveřejněno 24. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové pavé s vepřovou panenkou a omáčkou se zeleným pepřem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5y7rB
Moje poznámka
Bramborové pavé s vepřovou panenkou a omáčkou se zeleným pepřem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5y7rB
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 9 minutami
Plněné ořechy
Handour před 20 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 45 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 53 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 58 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Suroviny:
brambory,
sůl,
pepř mletý,
smetana ke šlehání,
sýr gouda,
panenka vepřová,
slanina anglická,
sůl,
pepř mletý,
ghee,
cibule šalotka,
smetana ke šlehání,
pepř zelený sterilovaný,
víno bílé,
sůl
Komentáře (4)