Vendelínův oheň
Chipotle je vyuzená a vysušená paprička jalapeño, která se používá především v mexické kuchyni. Společně s dalším kořením zde představuje oheň zmiňovaný v názvu receptu. Jste-li milovníci ostrého jídla - pak je tento pokrm právě pro vás!
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 743 kJ / 2 090 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,93 g |
Tuky | 166,33 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 700 mg |
Sodík | 421 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 27,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si nakrájíme maso na nudličky. Vložíme ho do misky, osolíme, opepříme a přidáme sójovou omáčku. Misku s masem necháme chvilku odležet.
Krok 2: Potom rozpálíme na pánvi olej nebo sádlo a maso orestujeme. Oloupeme cibule a nakrájíme je stejně jako papriky a pórek na proužky.
Krok 3: Až bude maso orestované, přidáme na pánev nakrájenou cibuli, pórek a papriku. Necháme chvilku za občasného míchání restovat vše dohromady.
Krok 4: Pak vše zalejeme smetanou na šlehání, dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou. Dusíme do změknutí masa. Nakonec přidáme chilli a chipotle omáčku.
Krok 5: Podáváme s americkými brambory nebo hranolky. Vše nakonec ještě ozdobíme jarní cibulkou.
Zveřejněno 24. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vendelínův oheň
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68Wvn
Moje poznámka
Vendelínův oheň
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68Wvn
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 16 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
smetana ke šlehání,
cibule bílá,
cibule červená,
pórek,
paprika čerstvá červená,
olej,
omáčka sojová,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
chipotle,
cibulka jarní
Komentáře