Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mexická omáčka s domácími těstovinami

Objevte kouzlo domácích těstovin! Jsou trvanlivé, proto si je můžete nasušit i do zásoby a můžete je odebírat podle potřeby. Třeba právě k této pikantní fazolové Mexické omáčce.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 057 kJ /
1 448 kcal
Bílkoviny40,85 g
Tuky43,39 g
Vláknina18,50 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 1,68 g
Sůl4,10 g
Sacharidy215,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto dobře propracujeme. Těsto necháme 30 minut odpočinout zabalené ve fólii a pak vyválíme na dva tenké pláty. Nakrájíme na čtverečky a každý uprostřed dvěma prsty zmáčkneme do středu a tím vytvoříme mašličky. Krok 2: Vložíme do vroucí osolené vody, promícháme, aby se nechytily ke dnu. Když vyplavou, ještě chvilku vaříme, celkem asi 5-6 minut. Krok 3: Mexická omáčka: na troše oleje zpěníme cibuli, přidáme nasekaný česnek, nakrájenou papriku a chilli papričku. Krok 4: Po chvíli přidáme konzervu fazolí v rajčatové omáčce (nebo uvařené fazole), přidáme lžíci protlaku, sůl, pepř a trochu zeleninového vývaru. Nakonec přidáme i konzervu rajčat a podusíme. Krok 5: Podáváme s domácími těstovinami.

TIP: Nízkokalorické potraviny - fazole

Zveřejněno 26. 8. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexická omáčka s domácími těstovinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5RPl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexická omáčka s domácími těstovinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5RPl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes::yes: dělám domácí těstoviny ráda, mašličky vyválím tenší a pruhy krájím rádýlkem pak z nich nožem čtverečky atd. Zaujala mě ta omáčka a díky za recept (mám nový pro syna, když chce bezmasé jídlo):-K

Suroviny:
mouka hrubá, sůl, žloutek, olej olivový, voda, olej, cibule, česnek, paprika, chilli paprika čerstvá, fazole červené v rajčatovém nálevu, rajče, protlak, sůl, pepř mletý, vývar zeleninový

Přidat fotografie receptu