Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinová pěna

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Tento lehký nadýchaný dezert vás určitě potěší. Osvěžující sladkokyselé ostružiny chutnají skvěle a v kombinaci s vyšlehaným sněhem tvoří dezert ideální pro letní dny. Pěnu stačí nazdobit lístkem máty nebo citronové verbeny a můžeme podávat.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 241 kJ /
297 kcal
Bílkoviny6,68 g
Tuky1,28 g
Vláknina13,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 476 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy57,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrůlku dáme ostružiny, posypeme cukrem a na mírném ohni za občasného míchání rozvaříme.
Necháme vychladnout. Krok 2: Do nádoby na šlehání dáme bílek, malou špetku soli a ručním šlehačem vyšleháme tuhý sníh. Když začíná tuhnout, zašleháme po lžičkách připravené rozvařené ostružiny. Krok 3: Podle chuti můžeme dosladit, rozdělíme do misek a ozdobíme verbenou nebo mátou.

TIP: Další recepty z ostružin

Zveřejněno 1. 9. 2023

Poznámka autorky maris

V dětství jsem milovala malinovou pěnu, kterou mi dělala babička, s ostružinami je taky výborná. Maliny ale nebylo nutné předem rozvařit.

Kdo by měl výhrady ke konzumaci syrového bílku, tak ať nezkouší. Jsem si vědoma toho, že je jistější ho upravit tepelně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinová pěna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOvD9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinová pěna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOvD9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Marie Svarcova: Vajíčko není nositelem salmonely, jen jeho povrch. Salmonela ve vejci uvnitř ,nikdy není. Horkou vodou umýt vajíčko před použitím, dá se i saponátem/ dovnitř se nedostane, je tam blanka/ ! Umýt ruce, pak vajíčko rozbít a použít. Salmonela je v mase, kuřat a slepic.Když se dodrží postup a jídlo se řádně uvaří, je po ní.

:-)<3:yes::yes: také pamatuji z dětství, jahodovou a malinovou, ještě jsem ji dělávala dětem a vnoučatům ale dnes už to je to téměř zapomenutý recept - díky za to, že jsi ho sem dala :-K

Dělali jsme doma co pamatuji, třeba na lívance..:-K A nikdy jsme neřešili syrové bílky.. bylo to normální.,. Přidávám foto z jahod..:-K

Bayta (moderátorka): děkuju:-K:-K

Krásné <3

Suroviny:
ostružiny, cukr, bílek, sůl,

Přidat fotografie receptu