Makové řezy s blumami a zapečeným sněhem
Moučníky s mákem patří u nás mezi nejoblíbenější. Nejjednoduššími jsou pak různé makovce, které se mohou plnit švestkami, povidly nebo polévat čokoládou. Tento je ozdobený zapečeným sněhem.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 617 kJ / 5 645 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,21 g |
Tuky | 210,19 g |
Vláknina | 52,50 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 852 mg |
Sůl | 1,93 g |
Sacharidy | 785,79 g |
Postup přípravy
Do mísy nasypeme přes síto polohrubou mouku a přidáme ostatní sypké ingredience. Krok 2: Vše promícháme, přilijeme olej a v mléce rozšlehaná vejce. Vše důkladně promícháme. Krok 3: Omyté, vypeckované blumy nakrájíme na měsíčky, vmícháme do těsta a poté vše vlijeme do připraveného pekáčku. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25-30 minut (nebo podle vlastní trouby) Krok 4: Zatím vyšleháme hustý sníh kterým upečený korpus potřeme a ještě necháme pár minut zapéct dozlatova. Po vychladnutí nakrájíme na kostky nebo řezy.
Zveřejněno 3. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makové řezy s blumami a zapečeným sněhem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/823y5
Moje poznámka
Makové řezy s blumami a zapečeným sněhem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/823y5
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 8 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 3 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 4 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 5 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 6 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 6 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 6 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 6 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 8 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mák mletý,
cukr krupice,
kypřící prášek,
sůl,
kůra citronová,
olej slunečnicový,
mléko,
vejce,
bluma,
bílek,
cukr krupice,
šťáva citronová
Komentáře (4)