Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldové bagetky s oříškovou chutí

Kratší špaldové bagety v sobě nesou převážně špaldovou mouku a navíc je ještě část z ní celozrnná. Možná proto mají poměrně hodně tmavou střídu a příjemnou lehce oříškovou chuť. Dají se jíst samotné suché, nebo proříznuté, lehce namazané pomazánkou.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 175 min Doba tepelné úpravy: 25 min

200 min (175 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 kusů

8kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 198 kJ /
2 198 kcal
Bílkoviny63,95 g
Tuky41,29 g
Vláknina48,72 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy368,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na kvásek omládek v menší misce dobře promícháme, pak beze zbytku vyškrábneme do formy pekárny a v zavřené pekárně necháme 45-60 minut kynout. Krok 2: K hotovému omládku přidáme do formy pekárny zbytek surovin (nejprve tekuté, pak suché) a programem bez předehřevu necháme pekárnu uhníst hladké těsto. Pak pekárnu vypneme a v zavřené necháme těsto hodinu kynout. Krok 3: Vykynuté těsto z mísy nebo formy pekárny vytáhneme, na desce stolu lehce propracujeme a rozdělíme na 8 dílů. Krok 4: Z každého kusu vytvarujeme bulku a po několikaminutovém odpočinku z bulek vytvarujeme kratičké bagety. Krok 5: Bagetky nařízneme, necháme na plechu vykynout (cca 30-40 minut), postříkáme je vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (210-220 °C / asi 22-25 minut). Krok 6: Upečené bagetky necháme vychladnout na mřížce.

Zveřejněno 5. 9. 2023

Poznámka autorky cathleen

Tanto a další recepty najdete i na mém webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové bagetky s oříškovou chutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNjkl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové bagetky s oříškovou chutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNjkl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

magdalenka: :-* ony tu na tebe počkají, stoprocentně :-8

bofinka: samozřejmě, jdou udělat i růčo, jak píšeš :-D Ať se povedou a chutnají!:-K

mika59: děkuji, chutnají opravdu po oříšcích, to po použité špaldě ;-)

NESTÍHAM!!! :-D

Primo "vymysleno" pro mne, jen mam problem, odesla mi pekarna :-(
Ale ja je udelam "ruco" a pak dam vedet :-K

Ty vypadají skvěle a určitě i tak chutnají:yes::yes::yes:

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí čerstvé, mouka hladká, voda, sádlo, sůl, mouka špaldová celozrnná, mouka špaldová hrubá, mouka hladká

Přidat fotografie receptu