Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachovka s uzenými plátky

Tuto polévku není třeba zahušťovat jíškou, je dostatečně hustá. Ale můžeme k ní připravit na másle opečené krutony z pečiva, ty chuť této polévky ještě významně vylepší. Krutony si nabírá každý sám, v polévce rychle vlhnou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min Bez doby namáčení hrachu

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava, Bez doby namáčení hrachu)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 868 kJ /
1 641 kcal
Bílkoviny104,58 g
Tuky52,67 g
Vláknina40,20 g
Cholesterol 133 mg
Sodík 2,17 g
Sůl5,00 g
Sacharidy168,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem, ale nejméně 1,5 hodiny před vařením namočíme hrách. Potom ho v čisté vodě vaříme při střední teplotě asi 45 minut. Krok 2: Vařený hrách rozmixujeme a přidáme cibuli opečenou na slanině. Podle potřeby dolejeme vodu.
Okořeníme a dodáme sůl a prolisovaný česnek. Krok 3: Na talíři zdobíme ušlehanou šlehačkou, plátky uzeného a jarní cibulkou.

Zveřejněno 6. 9. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachovka s uzenými plátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRYjz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrachovka s uzenými plátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRYjz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hrách, slanina, cibule, maso uzené, smetana ke šlehání, cibulka lahůdková, pepř mletý, sůl, česnek

Přidat fotografie receptu