Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slovensko-maďarská gulášovka s bramborovými knedlíčky

Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky s kapii přijde k chuti a příjemně zasytí. Naši východní sousedi ji rádi konzumují s bramborovými knedlíčky. Tato kombinace je sice neobvyklá, ale chutná skvěle.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 409 kJ /
1 293 kcal
Bílkoviny96,32 g
Tuky30,22 g
Vláknina22,81 g
Cholesterol 394 mg
Sodík 1,14 g
Sůl2,73 g
Sacharidy148,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolistujeme. Z kapie vykrojíme jadřinec a nakrájíme na proužky. Krok 2: Na sádle orestujeme cibuli do zlatohněda a přidáme na malé kousky nakrájenou kližku. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a zarestujeme. Krok 3: Vysmahneme, zaprášíme moukou a osmahneme, přidáme papriku a zalijeme vodou. Dobře promícháme. Krok 4: Vaříme do měkka, pak přidáme prolisovaný česnek a kapii. Povaříme. Krok 5: Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme ostatní suroviny a propracujeme těsto. Tvoříme malé knedlíčky a uvaříme v osolené vodě. Vaříme je asi 5 minut podle velikosti.

TIP: Knedlíčky do polévky

Zveřejněno 16. 9. 2023

Poznámka autorky RubyRom

Někomu se bude zdát tako kombinace s bramborovými knedlíčky nezvyklá. To se mi zdálo také, ale moc nám to na Slovensku chutnalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slovensko-maďarská gulášovka s bramborovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r9Z8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slovensko-maďarská gulášovka s bramborovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r9Z8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Merylas (moderátorka): Nic se neděje, já už si zvykla, že se nedaří. Ale dneska byl na vině kocourek! :-D Stejně se zbaští! ;-) Já vím, že to bylo na velkém plameni a má se vařit pomaličku, jen probublávat.

Veronika.Hrozna: :-) Řekla bych, že vaření trvá jen chvilku a je třeba to hlídat. :-) Já nechám bramborové knedlíky zavařit a pak stáhnu, aby se vařily volněji. Tak třeba příště to už vyjde. :yes:

Merylas (moderátorka): Uvařila jsem je, den dopředu. Dopadlo to jako vždycky, jeden se dokonce rozvařil. Nevadí ! Rozhodně nemám ty krásné uvařené, kulaťoučké zlatíčka, co se válejí u Ruby Room doma, v polévce.:-D Asi jsem to vařila moc prudce a zdržel mě i kocourek, který si chtěl hrát, když jsem je vařila. Možná i dvě minuty déle. Aspoň, že se mám na koho vymluvit!:-D

Veronika.Hrozna: Dala bych méně, těch ingrediencí není mnoho a ještě je tam rozpětí u mouky, záleží na bramborách, takže těžko radit. Ale tak jednu malou lžičku. :-K Když se dá hodně, tak by mohly být pak po uvaření tuhé.

Merylas (moderátorka): Pozítří je vařím, jseš zlatíčko a jestli to vyjde, tak dám vědět ! Asi 1 PL škrobu??? :-* Konečně se mi jednou nerozvaří, myslím!:-D

Veronika.Hrozna: Tak to nevím, nikdy s tím nemám problém a to je dělám dost často. :-K

Veronika.Hrozna: Pomohlo by přidat malinko bramborového škrobu, aby lépe držely pohromadě. Ale ne moc, to by byly zase tuhé. :-K

RubyRom: Mě se to vždycky u vaření, tak nějak rozleze a nemám chuť to mrazit. Zřídka se povedou, to je asi od brambor, nebo ruce.......:-(

Romi o brambor.knedlíčcích v gulášovce slyším také poprvé,ale moc se mi to líbí:-KZ těch uvařených brambor musí být moc dobré.Díky za recept:yes:Já dělám knedlíčky ze syrových,z těsta na bramboráky:-)

Veronika.Hrozna: Bramborové knedlíky do mrazáku dávám běžně. Většinou dělám vždy plněné s uzeným do zásoby a tyhle malé taky. :-K

lenka.janatkova (moderátorka): Já se to taky naučila vařit až tady, je to chutné. Jen je škoda, že bramborové knedlíčky nejdou dát do mrazáku, musí být čerstvé a dávám do nich česnekovou pažitku, teda, když naroste. Když nemám, tak hodně petželové natě. ;-)

O gulášovce s knedlíčky slyším poprvé :-) díky za zajímavý recept :-8

Suroviny:
kližka hovězí, sádlo, cibule, sůl, pepř mletý, majoránka, kmín mletý, česnek, paprika sušená sladká, kapie, mouka hladká, brambory, žloutek, sůl, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu