Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní hovězí krk jalapeňos

Hovězí krk je část masa, která vyžaduje pomalé vaření. Po zatáhnutí necháme vývarem a vínem podlité kousky masa zvolna dusit se zeleninou. Na závěr pak přidáme papričky jalapeňos tak, aby dodaly říz, ale nespálily nám chuťové pohárky.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 336 kJ /
2 948 kcal
Bílkoviny181,63 g
Tuky182,83 g
Vláknina63,00 g
Cholesterol 342 mg
Sodík 1,58 g
Sůl3,35 g
Sacharidy92,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme od blanek a nakrájíme na větší kostky. Cibuli, česnek a pórek nakrájíme nadrobno, kapii na proužky a mrkev s celerem na kousky. Krok 2: Na sádle orestujeme cibulku do hněda, nespálit. Přidáme česnek a kmín. Po krátkém orestování vsypeme maso a prudce zatáhneme. Krok 3: Vmícháme koření, protlak a hořčici. Mícháme minutu a zalijeme vínem. Po další minutě zalijeme vývarem a dusíme do poloměkka. Krok 4: K masu přidáme mrkev, kapii, pórek a celer. Podle potřeby podlijeme a dodusíme doměkka. Zalijeme ve vodě rozmíchaným škrobem a necháme minutu povařit. Krok 5: Nakonec dáme nakrájené jalapeňos, dochutíme pepřem a krátce prohřejeme. Podáváme nejlépe s kaší, ale klidně s rýži nebo těstovinami.

TIP: Jak připravit hebkou bramborovou kaši

Zveřejněno 26. 9. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní hovězí krk jalapeňos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k85A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní hovězí krk jalapeňos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k85A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-)<3:yes::yes: recept se mi moc líbí, mám pikantní jídla ráda a málem jsem tu krásu přehlédla:-K

Anna Kocikova: Drahuško děkuji pěkně :-K:-K

Já bych si tuto dobrotu určitě dala s tou kaší,mňam:-Q:-K

Suroviny:
krk hovězí, cibule, sádlo, paprička jalapeňos, česnek, kapie, mrkev, pórek, celer, víno, vývar masový, protlak, hořčice, škrob kukuřičný, voda, sůl, pepř mletý, kmín celý

Přidat fotografie receptu