Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí krk na zelenině z pomalého hrnce

Za pomoci pomalého hrnce můžete připravit skoro bez práce výborný nedělní oběd, například hovězí krk se smetanovou omáčkou z celeru a cukety. Maso se bude krásně rozpadat a pokud jako přílohu zvolíte rýži nebo těstoviny, určitě nešlápnete vedle.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 280 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 250 min

280 min (30 min příprava + 250 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 578 kJ /
4 201 kcal
Bílkoviny262,65 g
Tuky319,68 g
Vláknina45,00 g
Cholesterol 602 mg
Sodík 1,88 g
Sůl4,10 g
Sacharidy53,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu a celer nakrájíme na kostky a dáme je na dno nádoby pomalého hrnce. Krok 2: Z masa ukrojíme 4 plátky které na okrajích nařízneme, po obou stranách lehce opepříme, osolíme a posypeme granulovaným česnekem. Pokud nebude kus masa dostatečně vysoký, nakrájíme ho na větší kusy. Krok 3: Špek a cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do kastrolu na sporáku na rozehřáté 2 lžíce oleje restovat do zrůžovění. Poté přendáme do pomalého hrnce, mírně osolíme a promícháme. Krok 4: Ve stejném kastrolu rozehřejeme zbytek oleje na kterém postupně z obou stran prudce osmažíme plátky masa. Dáme je na zeleninu do pomalého hrnce, kastrol vypláchneme horkou vodou a nalijeme k masu. Krok 5: Hrnec přiklopíme pokličkou, nastavíme na program High a necháme pracovat 3,5 hodiny. Krok 6: Maso vytáhneme,zeleninu ponorným mixérem rozmixujeme a smetanou naředíme na požadovanou hustotu. Podle potřeby dochutíme, maso dáme do hrnce a zapneme opět na program High ještě na 20 minut. Krok 7: Na přílohu je vhodná rýže nebo těstoviny.

TIP: Co se dá připravit z hovězího masa?

Zveřejněno 27. 9. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí krk na zelenině z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYRn1

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí krk na zelenině z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYRn1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Petra Dvor.:Peti děkuji za vyzkoušení a přidanou fotku:-8:-K

Marie Svarcova: mika59: Moc děkuji:-8:-K

To by mi chutnalo:yes::yes::yes:

:-)<3:yes::yes: pěkný recept i foto :-K

lenka.janatkova: Leničko,moc děkuji:-8:-KJá pomaláč střídám s papińákem,ale ten už začíná být pomalinku odsunován do zadní části skříňky:-)

Hovězí snad už ani jinak než v pomalém hrnci nepřipravuji, vždy se povede :-8

Suroviny:
krk hovězí, cuketa, celer, cibule, smetana, voda, špek, olej, česnek granulovaný, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu