Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehká a voňavá kachna jako z asijského bistra

Na křehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, ale můžete je připravit v pohodlí vaší kuchyně. Krásně voňavé maso podávané se zelným salátem, rýží a aromatickou omáčkou, vám připomene chuť Asie.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Náročný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 100 min

115 min (15 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 848 kJ /
920 kcal
Bílkoviny12,40 g
Tuky0,98 g
Vláknina6,05 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 14,53 g
Sůl34,70 g
Sacharidy205,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme vodu (na dvě prsa asi jeden litr), přidáme všechny ingredience na uvaření a přivedeme k varu. Vložíme maso a vaříme 90 minut. Necháme úplně vychladnout (můžeme připravit i den předem). Vývar uschováme. Krok 2: Zelí nakrájíme na nudličky, mrkev také. Spaříme vařící vodou a necháme 5 minut, pak propláchneme studenou vodou a dobře vymačkáme. Krok 3: Přidáme sůl, cukr, ocet, sušený česnek, opepříme a pokapeme troškou sezamového oleje. Promícháme a necháme odležet v ledničce (můžeme i přes noc). Krok 4: Suroviny na omáčku vložíme do hrnce, přidáme část vývaru (podle toho, kolik chceme omáčky) a přivedeme k varu. Zahustíme Solamylem rozpuštěným ve studené vodě a za stálého míchání povaříme. Krok 5: Smícháme suroviny na obalení, přidáme studenou vodu a rozmícháme - těsto by mělo být trošku hustší než na palačinky. Krok 6: Vychladlá kachní prsa dobře osušíme. Namočíme v těstíčku spodní částí - kůže musí zůstat suchá. Krok 7: Smažíme ve vyšší vrstvě oleje asi 5 minut, dokud není kachna z obou stran zlatavá. Necháme minutku odležet a nakrájíme ostrým nožem na plátky. Krok 8: Na talíř nandáme rýži, zelný salát, na něj položíme nakrájenou kachnu. Omáčku podáváme v misce zvlášť.

TIP: Oblíbené pokrmy z asijské kuchyně

Zveřejněno 1. 10. 2023

Poznámka autorky Lenunka

Kdo chce mít kůži na prsíčkách hodně křupavou, potře ji rýžovým octem smíchaným se solí a nechá zaschnout. Jelikož ve vývaru z masa je již zázvor, tak do omáčky ho dávám opatrně, aby nepřebil ostatní chutě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehká a voňavá kachna jako z asijského bistra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2QVn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehká a voňavá kachna jako z asijského bistra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2QVn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Neměla jsem ještě odvahu, zkusit připravit křupavou kachnu doma. Recept je velice podrobný, takže brzo se na to vrhnu, díky <3

Suroviny:
prsa kachní, voda, omáčka sojová, sůl, zázvor, česnek, víno rýžové, badyán, skořice celá, omáčka sojová, omáčka sojová tmavá, ústřicová omáčka, česnek sušený, med, víno rýžové, cukr třtinový, pasta chilli, pepř, zázvor sušený, prsa kachní, solamyl, sůl, mouka hladká, solamyl, kypřící prášek, sůl, olej, zelí bílé, mrkev, sůl, cukr, ocet rýžový, pepř mletý, česnek sušený, olej sezamový, rýže

Přidat fotografie receptu