Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ocásková polévka

Z kořenové zeleniny, hovězí oháňky a vepřových ocásků můžeme v pomalém hrnci připravit výbornou, vydatnou polévku. Můžeme ji podávat jen tak, nebo s chlebovými kostičkami opečenými na sádle a dochucenými sójovou omáčkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Středně náročný

Doba přípravy 365 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 360 min

365 min (5 min příprava + 360 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 779 kJ /
664 kcal
Bílkoviny49,70 g
Tuky48,34 g
Vláknina5,05 g
Cholesterol 320 mg
Sodík 314 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy5,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pomalého hrnce nalijeme vodu, přidáme oháňku a ocásky a vše vaříme, až začne maso odpadat od kosti. Krok 2: Přidáme koření, očištěnou zeleninu, libeček a uvaříme doměkka. Krok 3: Oháňku a ocásky vyjmeme a obereme. Obrané maso můžeme přidat do polévky, která tak bude velmi vydatná. Nebo ho můžeme podávat ke svačině na chlebu s hořčicí. Krok 4: Polévku ochutíme solí a polévkovým kořením. Krok 5: Polévku můžeme podávat s opečenými chlebovými kostičkami. Chleba nakrájený na centimetrové kostičky opečeme na pánvi na sádle dozlatova, lehce osolíme a pokapeme sójovou omáčkou.

TIP: Další recepty na polévky

Zveřejněno 11. 10. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ocásková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J680g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ocásková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J680g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova:je to tak

:-)<3:yes::yes: polévku z oháňky dělávala babička, je výborná ale dnes sehnat oháňku je skoro zázrak :-K

Simona Skolakova: Pravda, byla to po dlouhé době náhoda u řezníka:-)

To je silný vývar:yes:jen sehnat tu oháňku<3

Suroviny:
oháňka hovězí, ocas vepřový, petržel, mrkev, celer, pepř celý, koření nové koření, libeček, koření polévkové, sůl, chléb, sádlo, sůl, omáčka sojová

Přidat fotografie receptu