Ocásková polévka
Z kořenové zeleniny, hovězí oháňky a vepřových ocásků můžeme v pomalém hrnci připravit výbornou, vydatnou polévku. Můžeme ji podávat jen tak, nebo s chlebovými kostičkami opečenými na sádle a dochucenými sójovou omáčkou.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 779 kJ / 664 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,70 g |
Tuky | 48,34 g |
Vláknina | 5,05 g |
Cholesterol | 320 mg |
Sodík | 314 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 5,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pomalého hrnce nalijeme vodu, přidáme oháňku a ocásky a vše vaříme, až začne maso odpadat od kosti.
Krok 2: Přidáme koření, očištěnou zeleninu, libeček a uvaříme doměkka.
Krok 3: Oháňku a ocásky vyjmeme a obereme. Obrané maso můžeme přidat do polévky, která tak bude velmi vydatná. Nebo ho můžeme podávat ke svačině na chlebu s hořčicí.
Krok 4: Polévku ochutíme solí a polévkovým kořením.
Krok 5: Polévku můžeme podávat s opečenými chlebovými kostičkami. Chleba nakrájený na centimetrové kostičky opečeme na pánvi na sádle dozlatova, lehce osolíme a pokapeme sójovou omáčkou.
Zveřejněno 11. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ocásková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J680g
Moje poznámka
Ocásková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J680g
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 54 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
oháňka hovězí,
ocas vepřový,
petržel,
mrkev,
celer,
pepř celý,
koření nové koření,
libeček,
koření polévkové,
sůl,
chléb,
sádlo,
sůl,
omáčka sojová
Komentáře (4)