Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kroupová polévka XXL

Zabijačkový prejt je v tomto receptu použít spolu s kroupami jako základ opravdu velmi syté polévky. Silný vývar z vepřového masa a kostí, obrané maso a přílohové pečivo pak umožní jíst pokrm jako hlavní chod i velmi tvrdě pracujícím strávníkům.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 307 min Doba přípravy: 7 min Doba tepelné úpravy: 300 min

307 min (7 min příprava + 300 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 632 kJ /
3 736 kcal
Bílkoviny112,77 g
Tuky265,75 g
Vláknina48,04 g
Cholesterol 706 mg
Sodík 10,47 g
Sůl25,58 g
Sacharidy201,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Svaříme vývar z bůčku, ocásků, kořenové zeleniny a koření se solí ve dvou litrech vody. Vaříme při mírném varu delší dobu, obvykle 4-5 hodin. Krok 2: Zvlášť uvaříme předem namočené, propláchnuté a lehce osolené kroupy s lžící oleje. Po uvaření je opět propláchneme. Obereme prochladlé maso od kostí. Krok 3: Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme světlý prejt. Rozmícháme a přidáme přecezený vývar. Do polévky přidáme obrané maso z kostí. Na závěr vaření přidáme rozemnutou majoránku a prolisovaný česnek. Krok 4: Kroupy přidáváme do talíře při servírování, nalijeme polévku, ozdobíme květy sedmikrásek a podáváme s pečivem.

TIP: Zabíjačka a pochoutky z ní

Zveřejněno 21. 10. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kroupová polévka XXL

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxQG0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kroupová polévka XXL

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxQG0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Fajnovka bez velké zabijačky. <3:-):-D

mika59: sedmikrásky jsou jedlé a není to povinné, ale šnitlík mi došel;-(:-O

:-)<3:yes: milovala jsem prdelačku ale kde jsou ty zlaté časy domácích zabíjaček ;-) i taková polévka je určitě dobrá:-K

zuzi777a (moderátorka): Pravda, do vepřové polévky sedmikrásky:-O:-O

Tohle je vražedná polévka. 😁 Nic pro dietáře!😋

Suroviny:
bůček, ocas vepřový, prejt, kroupy, voda, sádlo, cibule, mrkev, petržel, celer, koření nové koření, pepř celý, sůl, majoránka, česnek, sedmikráska, pečivo

Přidat fotografie receptu