Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýže s domácí vepřovkou na srbský způsob

I kupované vepřové maso ve skle je velice dobré i když domácímu se nevyrovná. V kombinaci s rýží a zeleninou vykouzlíte bleskovou večeři pro celou rodinu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 268 kJ /
1 259 kcal
Bílkoviny35,27 g
Tuky8,51 g
Vláknina46,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 851 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy239,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu vhodném do trouby orestujeme na sádle drobně nakrájenou cibuli a česnek dosklovata. Přidáme protlak, papriku nakrájenou na proužky a celer na kousky. Krok 2: Krátce opečeme, osolíme, opepříme, přidáme obě mleté papriky, špetku čubrici a vyklopíme maso. Vše spojíme a vsypeme rýži. Zalijeme vývarem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. Krok 3: Pečeme cca 10 minut a přidáme kapii a hrášek. Promícháme a dopečeme dalších cca 10 minut do změknutí rýže. Krok 4: Podáváme sypané pořádnou porcí strouhaného sýra.

TIP: Strouhaný sýr v kuchyni - jednoduchý a chutný pomocník, který vylepší mnoho pokrmů

Zveřejněno 27. 10. 2023

Poznámka autorky mika59

Kdo nemá domácí vepřovku, je dobrá kupovaná z Lídlu Pikok.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýže s domácí vepřovkou na srbský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYZON

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýže s domácí vepřovkou na srbský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYZON

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Moc hezká fotka chutného jídla:-K

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi líbí :-K

Hella (moderátorka): Heli já z mražené zeleniny používám jen hrášek. Ale určitě dobrá a rychlá varianta.:-K

Když opravdu pospíchám, dělám ještě rychleji na pánvi a s mraženou zeleninou s kukuřicí.

Suroviny:
konzerva vepřová, cibule, česnek, paprika, protlak, kapie sterilovaná, celer, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, hrášek mražený, rýže, vývar masový, sůl, pepř mletý, koření čubrica, sádlo, sýr strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu