Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kližková polévka

Do pochmurných podzimních dnů se hodí tato jednoduchá polévka z hovězího masa, zeleniny a hub, načež zasytí kdejaký hladový žaludek. Základem je její dlouhý var, aby se postupně uvolnily chutě všech surovin.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 387 min Doba přípravy: 7 min Doba tepelné úpravy: 380 min

387 min (7 min příprava + 380 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 838 kJ /
917 kcal
Bílkoviny86,66 g
Tuky55,24 g
Vláknina11,55 g
Cholesterol 237 mg
Sodík 6,45 g
Sůl16,10 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kližku dáme s očištěnou zeleninou a kořením vařit. Asi 20 minut před koncem vaření přidáme mražené houby a škvarečky. Krok 2: Sůl k dochucení přidáme do polévky až na úplný závěr, asi 5 minut před vypnutím varu, aby podpořila její chuť. Krok 3: Podáváme s rohlíkem, nebo jiným pečivem.

TIP: Rychlé zchlazení vývaru pro jeho uchování na později

Zveřejněno 3. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kližková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wG1R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kližková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wG1R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kližka hovězí, zelenina kořenová, houby mražené, sádlo, koření nové koření, pepř celý, sůl, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu