Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné lilky a cukety

Pokrm, co nejen skvěle chutná, ale také vypadá. Mističky z cukety a lilku jsou plněné zeleninovou směsí s hovězím mletým masem. Po zapečení je pak před podáváním můžete posypat balkánským sýrem, který vyladí celkovou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

SurikataPR

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 751 kJ /
1 136 kcal
Bílkoviny130,65 g
Tuky46,25 g
Vláknina23,76 g
Cholesterol 535 mg
Sodík 3,53 g
Sůl8,85 g
Sacharidy40,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilky a cukety podélně překrojte. Poté je vydlabejte a dužinu nakrájejte najemno. Dejte ji do misky. Krok 2: K dužině přidejte najemno nakrájenou cibuli, nadrcený česnek, na malé kousky nakrájená rajčata a bylinky. Poté vše promíchejte. Krok 3: V pánvi zahřejte olej, přisypte zeleninovou směs a opečte ji. Vmíchejte protlak, zarestujte a přidejte maso. Vše důkladně opečte, přidejte kečup, trochu vody, a ještě jednou promíchejte. Nechte asi 20 minut probublávat na mírném ohni. Krok 4: Hotovou směsí naplňte lilky a cukety. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi půl hodiny. Krok 5: Servírujte je posypané rozdrobeným sýrem a ozdobené bylinkami.

Zveřejněno 3. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné lilky a cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJnJY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné lilky a cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJnJY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cuketa, lilek, maso hovězí mleté, cibule, rajče cherry, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá, česnek, bylinky, olej, sýr balkánský, protlak rajčatový, kečup sladký

Přidat fotografie receptu