Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíková polévka se zeleninou

Polévka typu šup šup do hrnce a je po hladu. Takový recept se hodí. Místo zdlouhavějšího zahušťování jíškou stačí použít tvrdší pečivo. Zelenina s máslem dodá chuť. Pro milovníky polévek je tento recept šikovnou variantou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 181 kJ /
760 kcal
Bílkoviny17,84 g
Tuky39,88 g
Vláknina7,95 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 686 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy78,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou zeleninu nakrájíme. Mrkev, brambory a kedlubnu na menší kostičky. Bílou a tvrdší část lahůdkové cibulky na tenčí kolečka. Zelenou cibulovou nať nakrájíme a odložíme na později. Rohlíky nakrájíme na kousky. Krok 2: Na rozehřátý olej dáme zesklovatět bílou část cibulky. Přidáme tvrdší část cibulky, nakrájenou zeleninu i rohlíky a zalijeme vývarem. Osolíme, lehce opepříme a slabým varem vaříme cca 15 minut do změknutí zeleniny. Krok 3: Poté část obsahu hrnce vybereme děrovanou lžící a zbytek v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 4: Vložíme nazpět odebranou část, přidáme máslo a necháme přejít varem. Krok 5: Na talíři posypeme odloženou pokrájenou natí.

TIP: Podzimní polévky

Zveřejněno 3. 11. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Kdo má rád, může před koncem vaření přidat prolisovaný česnek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíková polévka se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZYZO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíková polévka se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZYZO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

zuzi777a: Děkuji za komentář i dobrý tip na vylepšení se sýrem:yes::-KLíbí se mi ten název"Kvaltovka na hlad";-)
V poslední době zahušťuji starším pečivem i čočkovou polévku.Nakrájené pečivo namočené zvlášť v hrnku s vývarem(uzený,vepřový)po rozmixování přidám k uvařenému základu:yes:

Tuhle polévku mám ráda. Mamka do ní dávala ještě kousek sýra. Ať již tvrdého nebo taveňáku. "Kvaltovka na hlad" jsme jí říkali.:-*

Suroviny:
rohlík, brambory, cibule lahůdková, mrkev, kedlubna, vývar masový, olej, máslo, pepř mletý, sůl, česnek

Přidat fotografie receptu